Noul șef al IPJ Botoșani și-a preluat atribuțiile

0

Noul șef al Inspectoratului de Poliţie Județean (IPJ) a ajuns astăzi la Botoșani, unde și-a preluat prerogativele. Detașat de la Caraș Severin, comisarul şef Viorel Avram urmează să asigure conducerea IPJ până la noi ordine. Întrucât acesta figurează cu domiciliul în municipiul Reșița, urmează să se găsească o soluție pentru atribuirea unei locuințe de serviciu, eventual în sediul Serviciului de permise, ori închirierea unui apartament.

Arădean la origine, Viorel Avram are 50 de ani și lucrează în structurile MAI din 1995, după ce a absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie “Nicolae Golescu” Slatina. Angajat inițial ca subofițer în secretariat, el și-a făcut echivalare de studii, iar doi ani mai târziu a devenit ofițer în cadrul Compartimentului de prevenire. Din 1999 și până în 2005 a lucrat ca ofițer în Poliția Rutieră, iar la 10 ani de la angajarea în poliție a preluat conducerea Biroului de Poliție Urbană din cadrul Poliției municipiului Reșița. În 2009 el a fost împuternicit șef al IPJ Caraș Severin, iar patru ani mai târziu a trecut pe funcția de adjunct, revenind la comanda IPJ în 2014, fiind confirmat pe post în 2015, în urma unui concurs. Absolvent al Facultății de Inginerie, Specializarea Turnarea materialelor, din cadrul Universităţii “Eftimie Murgu” Reşiţa, el a urmat în 2005 un curs postuniversitar „Managementul instituţiilor publice, iar în 2006 a obținut masteratul în Managementul Administraţiei Publice.

Potrivit propriei declarații de avere depusă în iunie a.c., Viorel Avram deține trei suprafețe de teren în Reșița și Caransebeș precum și trei locuințe – un apartament în Reșița, un apartament în București și o altă clădire de 350 de metri pătrați tot în Reșița, soția lui fiind consultant financiar.

Odată cu detașarea sa la Botoșani, Inspectoratul de Poliție Județean are echipa managerială completă. Este drept, ultimii veniți sunt din alte județe. Astfel, funcția de inspector șef este deținută de Viorel Avram, venit din celălalt colț de țară, în timp ce pe funcția de adjunct al inspectorului șef a fost împuternicit comisarul șef Adrian Stoian, fostul șef al Poliției municipiului Iași, detașat la Botoșani în urmă cu aproape două săptămâni. Așa se face că singurul botoșănean aflat în conducerea IPJ Botoșani este comisarul Cătălin Ilașcu, al doilea adjunct al șefului IPJ, el fiind și singurul titular pe post, după concursul susținut anul trecut la București.

Deja ai votat!
se încarcă...