Alertă în municipiu! Fetiță de 10 ani dispărută

0

Alertă generală în municipiul Botoșani, după ce o fetiță în vârstă de 10 ani nu a mai ajuns la domiciliu.

Elevă la o școală din Botoșani, Mihaela Ana Maria Ciobanu a terminat orele de curs la ora 12 și a plecat spre casă, însă nu a mai ajuns. Cei din familie au căutat-o peste tot, iar la ora 22,15 tatăl fetei a sunat la 112 și a anunțat dispariția la Poliția Municipiului.

„Din primele verificări a rezultat că minora, după ce a plecat de la școală, s-a plimbat prin zona adiacentă cu mai multe colege și spre seară a mers în vizită la familia uneia dintre ele. În jurul orei 20 minora a plecat singură din acea locuință, spunând că merge acasă. Părinții susțin că de la ora 13, când au văzut că copilul nu a ajuns acasă, l-au căutat prin zonele frecventate de acesta și la prieteni, dar fără rezultat și atunci au apelat la 112”, a precizat Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

În acest moment, peste 30 de polițiști desfășoară activități de căutare a minorei. Fetița are circa 1,25 metri înălțime, este șatenă cu ochii căprui, iar în momentul dispariției era îmbrăcată cu o geacă roșie din fâș, iar pe cap avea o căciulă roz cu moț. Persoanele care au informații despre ea sau au văzut-o sunt rugate să sune la 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.

UPDATE

Micuța a fost găsită de polițiști, astăzi dimineață, în jurul orei 7,30. „Fetița a fost găsită în zona blocurilor ANL Cișmea, în apropierea locuinței colegei la care a mers în vizită după orele de cursuri. În acest moment, ea se află la secția de pediatrie a Spitalului Județean pentru evaluare, urmând a fi reintegrată în familie. De asemenea, va fi informată și Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului. Fetița a declarat că a stat peste noapte într-un balcon deschis al unui imobil”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit acelorași surse, au fost mobilizați peste 30 de polițiști din cadrul IPJ, alături de jandarmi și polițiști locali.

Deja ai votat!
se încarcă...