Cuib de traficanți de migranți anihilat de polițiștii de frontieră (VIDEO)

0

Operațiunea de luni, 25 noiembrie a.c., derulată de procurorii DIICOT Botoșani pentru destructurarea unui grup infracționalizat specializat în traficul de migranți, a fost organizată în colaborare cu poliţiştii de frontieră botoşăneni și în cooperare cu poliţişti din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate din judeţele Botoşani şi Suceava. Astfel, după cum au relatat reporterii „Monitorul”, operațiunea a presupus cinci percheziții domiciliare și s-a soldat cu reținerea unei persoane.

Monitorizarea membrilor grupării şi modus operandi

Începând cu luna august 2018, politiștii de frontieră botoşăneni, coordonați de procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani, au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a unui grup infracțional organizat, specializat în traficul de migranți. „În fapt, din actele administrate în cauză, până în prezent, au rezultat indicii privind existenţa şi funcţionarea grupării infracţionale, formată din cetăţeni români şi străini, care transporta cetăţeni proveniţi din zona Asiei, în scopul trecerii ilegale a frontierei de stat către țări din vestul Europei”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Botoșani. Potrivit acelorași surse, urmare a activităţilor specifice desfăşurate în baza delegărilor dispuse în cauză, constând în investigaţii şi supravegheri informativ-operative,s-a stabilit că în perioada august 2018 – iulie 2019, grupul infracţional a săvârşit mai multe acte materiale de trafic de migranţi, prin racolarea, îndrumarea, călăuzirea, transferul, adăpostirea şi transportul a unui număr de peste 49 de cetăţeni din Bangladesh şi Pakistan, care au fost depistaţi şi reţinuţi de poliţiştii de frontieră, ulterior fiind predaţi, în baza acordului de readmisie, grănicerilor din Ucraina, respectiv către Biroul pentru Imigrări Botoşani.

Percheziţiile

În data de 25 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră botoşăneni şi poliţişti din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate din judeţele Botoşani şi Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani, au desfăşurat cinci percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza judeţului Botoşani, la persoanele suspecte de constituirea grupului infracțional organizat, specializat în trafic de migranți. „În cauză, sunt efectuate cercetări faţă de membrii grupării sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat şi trafic de migranţi. În urma descinderilor, a fost reținută o persoană pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de o alta, fiind ridicate mai multe probe care urmează să fie administrate în vederea dovedirii faptelor”, se mai arată în comunicatul de presă emis de STPF Botoșani.

Facem menţiunea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţile din Codul de procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovaţie.

Deja ai votat!
se încarcă...