Cum să alegi corect căruciorul copilului: 3 criterii de care să ții cont

0

Ai aflat că familia voastră se va mări cu un membru? Ce veste bună și îmbucurătoare! Dar după trecerea valului de euforie, îți dai seama că 9 luni se duc ca gândul și intri în febra pregătirilor: de ce fel de pătuț avem nevoie, ce cărucior să alegem, punem copilul în scoică de mașină sau în landou, de unde cumpărăm un baby-monitor? Și lista poate continua. Atenție, însă, să nu cazi în capcana cumpărăturilor impulsive!

Purtarea bebelușului, prioritatea părinților

Unul dintre cele mai importante accesorii din arsenalul unui bebeluș este, fără îndoială, sistemul de purtare. Un sistem de purtare ergonomic te poate scoate de multe ori din impas și te va ajuta să porți cu ușurință copilul atunci când te deplasezi cu mijloacele de transport în comun, când mergi la cumpărături sau când vrei să ieși la o cafea cu prietenele, dar e ora de somn a celui mic. 

Cel puțin la fel de important ca un sistem de purtare este și căruciorul. In magazine, gama de cărucioare pentru cei mici este una variată, așa că, sarcina de a alege căruciorul potrivit pentru familia ta nu este deloc una ușoară. Fie că alegi varianta de cărucior 3 în 1, care include landou, scoică auto și parte sport, fie că alegi doar cărucior cu landou sau un simplu cărucior sport, acordă atenție sporită roților. 

Iată 3 motive pentru care îți va fi util un cărucior cu roți masive:

  • Run, baby, run. Orice proaspătă  mămică își dorește ca, după naștere, să își recapete cât mai repede silueta și formele pe care le avea înainte de sarcină. Și cine îți e mai bun aliat în lupta cu kilogramele, dacă nu sportul. Ei, cum timpul nu este cel mai bun prieten al mamelor cu bebeluși, poți face sport în timp ce îl plimbi pe cel mic prin parc. În acest punct îți va fi de ajutor un cărucior cu roți mari și suspensii bune. 

Tot ce trebuie să faci e ca atunci când ieși în parc cu bebelușul să îți iei și pantofii de alergare și să redescoperi în pas alergător aleile parcului. Cel mic va dormi dus, în timp ce tu îți vezi de rația ta de sport și îți vei mulțumi în gând că ai fost inspirată să cumperi căruciorul potrivit. 

  • Offroad prin marile orașe. Dacă locuiești într-unul din marile orașe ale României, probabil știi că marea majoritate a noilor cartiere, construite în extensia vechii urbe, sunt frumoase doar pe hârtie. În realitate străzile nu sunt toate asfaltate, iar gropile pot fi asemănate în multe cazuri cu niște cratere. Dacă ai un cărucior pentru bebeluș cu roți mici, acestea nu îți vor fi de mare ajutor, pentru că vei trece cu greu de bolovani, gropi și drum pietruit. 

Dacă alegi, însă, un cărucior cu roți mai mari, te vei simți ca într-o excursie la țară când te plimbi printre străzile neamenajate ale cartierului rezidențial. În plus, roțile masive îți vor fi de folos și atunci când va trebui să “escaladezi” bordurile mari, din cauza unor deștepți care transformă trotuarele în parcări publice. 

  • Plimbări printre nămeți. Dacă puiul tău este născut iarna, va trebui să ieși din casă să îl plimbi și după o ninsoare zdravănă sau când termometrul arată grade cu minus. Și ce poate fi mai frumos decât o plimbare la prânz, cu puiul tău, pe aleile pline de zăpadă ale parcului preferat? 

Un cărucior cu roți mari și cauciucate va fi întotdeauna o alegere bună, pentru că în calea plimbării voastre nu va sta nici un troian de zăpadă. Nu uita acasă mănușile și căciula.

Pe voi ce modele de cărucioare v-au ajutat în peripețiile urbane, cu bebe la purtător?

Sursa foto: pixabay.com, unsplash.com

Deja ai votat!
se încarcă...