vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTDatornici la apă vizitaţi cu executorul (video)

Datornici la apă vizitaţi cu executorul (video)

Reprezentanţii Nova Apaserv continuă campania de debranşare de la reţea a locuinţelor botoşănenilor care au acumulat datorii însemnate la acest operator. Ieri, o echipă de la Nova Apaserv, însoţită de un executor judecătoresc şi câţiva jandarmi s-au deplasat la locuinţele a şase datornici.

Primul vizat a fost un botoşănean care locuieşte în blocul de garsoniere aflat pe strada Colonel Tomoroveanu numărul 17. Bărbatul s-a plâns că are ca venit lunar doar un ajutor social de 142 de lei, dar că-i vor trimite copiii bani pentru a achita restanţele, la începutul lunii decembrie. El nu a reuşit să-i convingă pe cei care s-au prezentat la uşa sa. Bărbatul are o restanţă de 2317 lei, în care intră facturi neachitate la Nova Apaserv, dar şi cheltuielile de executare.

La următoarele adrese la care au mers cei de la apă, executorul judecătoresc și jandarmii nu a fost găsită nicio persoană. Astfel nu a răspuns nimeni la apartamentul de pe strada Prieteniei, 10, scara A, unde locuieşte un botoşănean ce are o restanţă de 5.880 de lei ,  dar nici pe Primăverii, 12, scara B, acolo unde un proprietar are facturi neachitate ce totalizează 5.162 de lei.

Echipa mixtă nu a avut sorţi de izbândă nici la căminul aflat pe Aleea Parcul Tineretului numărul 5, acolo unde doi locatari aveau restanţe de 3.410 lei, respectiv 2.661 lei. Aflat în imobil, poştaşul din zonă a explicat că un locatar este plecat de mai mult timp în străinătate, iar celalălt datornic a fost evacuat din locuinţă.

“Persoanele au fost informate că vom veni azi (ieri – n.r.) pentru debranşare. Unde nu am găsit pe nimeni, am lăsat o nouă înştiințare şi vom reveni la o dată ulterioară să vedem ce se întâmplă. Nu este o regulă, venim de mai multe ori. Se poate ajunge şi la spartul uşii”, a explicat executorul judecătoresc.

Nova Apaserv are de recuperat de la clienţi 13.028.674 lei, din care  9,992 de milioane de lei de la clienţii din Botoşani, 181.000 de lei de la Darabani, 1,760 milioane lei (Dorohoi), 351.000 de lei (Săveni) şi 743.000 de lei (Ştefăneşti).

Cele mai mari probleme sunt în municipiul Botoşani. Dacă la operatorii economici soldul este undeva la un milion de lei, de la botoşănenii care locuiesc la bloc operatorul are de recuperat 7,3 milioane de lei, la care se adaugă 869.000 de lei de la proprietarii de case, 531.000 de lei de la instituţii şi 133.000 de lei de la alţi operatori.

454 de botoşăneni, reprezentând 0,5% din totalul clienţilor, au atins „performanţa” de a datora societăţii sume care totalizează 3.978.191 de lei. Această listă este deschisă de un dorohoian care are facturi restante din anul 2013. El are de plată  36.178 de lei, la care se adaugă 500 de lei cheltuieli de judecată. Pe locul secund se află un botoşănean din Parcul Tineretului, ce are o datorie de 27.613 lei, fiind parte în cinci dosare. Acesta are de achitat şi cheltuielile de judecată în cuantum de 1.285 de lei.

Echipele Nova Apaserv întâmplină mari greutăţi în cazul datornicilor care locuiesc la bloc. Pentru debranşarea unor apartamente se intervine numai după obţinerea unei hotărâri judecătoreşti. Sunt hotărâri care trebuie obţinute pe lângă cea care vizează recuperarea debitului. „Noi nu avem nimic cu nimeni, procedura este aceeaşi pentru toată lumea. La transmitem botoşănenilor că nu vrem nimic în plus, doar contravaloarea serviciului asigurat. Este în interesul clienţilor să-şi achite facturile la timp”, a declarat Cristian Romanovschi, şeful Serviciului comercial din cadrul Nova Apaserv.

dav
dav
dav
sdr
dav
Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...