Mihai Țurcanu pierde cursa pentru șefia ANSVSA

0

Premierul Ludovic Orban a instalat un nou preşedinte la Autoritatea Naţională Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), dar acesta nu este fostul europarlamentar liberal botoșănean Mihai Țurcanu, care era dat favorit acum două săptămâni pentru această demnitate. Noul șef al ANSVSA este Robert Viorel Chioveanu. „Prim-ministrul, domnul Ludovic Orban, prin decizie, a numit în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, cu rang de secretar de stat, pe domnul Robert Viorel Chioveanu”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Premierul Ludovic Orban i-a eliberat din funcţie, pe 14 noiembrie, pe preşedintele Geronimo Răducu Brănescu şi pe unul dintre vicepreşedinţii. Premierul l-a desemnat atunci pe vicepreşedintele instituţiei Csutak Nagy Laszlo să exercită atribuţiile preşedintelui până la numirea unui nou conducător.

Robert Chioveanu era șeful Serviciului pentru Siguranță Alimentară și, alături de Alex Dima din cadrul DSVSA Cluj, era contracandidat al lui Mihai Țurcanu. Numele lui Mihai Țurcanu se află și printre cele ale candidaților pentru preluarea conducerii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

De profesie medic veterinar, Mihai Țurcanu are 44 de ani și a mai condus ANSVSA în perioada 23 mai 2012 – 13 martie 2013, când a demisionat din cauza scandalul laptelui importat din Ungaria ți contaminat cu aflatoxină. Ulterior a fost consilierului premierului Victor Ponta. Pe 2 martie 2015 a devenit europarlamentar după demisia lui Eduard Hellvig, care, ulterior, a fost validat de plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru funcţia de director al SRI.

Deja ai votat!
se încarcă...