Săptămâna răfuielilor și în PSD Botoșani

0

Săptămâna răfuielilor în PSD. Tensiunea în rândul social-democraților este la cote maxime, după rezultatul prost la alegerile prezidențiale. Se cer capete nu numai la nivel național, ci și la nivel județean, în special al municipiului Botoșani.

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a cerut din nou demisia președintelui organizației municipale a PSD Botoșani, Mihai Tincu, pe care-l acuză că nu a fost o zi în campania electorală, că nu a făcut nicio ședință cu șefii de organizații pentru stabilirea strategiilor de luptă politică. „Aroganța, persiflarea electoratului și a membrilor PSD trebuie taxată dur. Domnul Tincu confundă partidul cu societatea pe care o deține. Este grav că a făcut din organizația municipală, o anexă a fabricii dumnealui. Este rușinos ce se întâmplă! Partidul înseamnă echipă. Membrii PSD au nevoie de un lider care să se zbată pentru ei, nu care să coordoneze activitatea organizației municipale din fotoliu, lângă șemineu. Gata! E timpul să promovăm și oamenii valoroși, nu doar pe cei obedienți. Este nevoie acută de reformare a partidului, pentru binele PSD. Pentru a salva ce se mai poate salva, până la alegerile locale”, a postat deputatul pe Facebook.

Nu este prima dată când Răzvan Rotaru a solicitat demisia lui Mihai Tincu. El a mai făcut acest lucru și după alegerile europarlamentare, când PSD a pierdut în municipiu Botoșani la diferență foarte strânsă.

Între turul I și turul II al alegerilor, când a fost întrebat de contestatarii din partid, Mihai Tincu a declarat că nu există așa ceva și că singura voce împotriva sa este cea a lui Răzvan Rotaru. „Partidul nu înseamnă Răzvan Rotaru. Să fie clar! Mihai Tincu e președinte la municipiu și răspund. Îmi asum rezultatul! Partidul nu înseamnă Răzvan Rotaru, care-și caută culcuș. Răzvan Rotaru își caută culcuș, pentru că Macaleți iese la pensie în primăvară. Unde se duce Răzvan Rotaru? Încă o dată deputat. Sănătate la neamuri! O dată a fost! Eu să-l accept?”, reacționa Mihai Tincu, subliniind că dacă PSD are acum majoritate în Consiliul Local i se datorează, pentru că la el nimeni nu a mai reușit acest lucru.

Răzvan Rotaru susține în schimb că el nu are nimic de pierdut și de aceea are curajul de a-l înfrunta pe Mihai Tincu. „Nu mai eu am curajul. Mie nu are ce să-mi facă. Pe mine nu mă poate amenința ca pe consilierii locali. Oamenii sunt sătui de el! Oamenii de la partid sunt foarte revoltați. Nu a făcut nicio ședință. Ar trebui să lase locul unui tânăr și dacă tot vrea să-l propulseze candidat pe Cosmin Andrei, să-l lase șeful organizației municipale. Nu așa ar fi normal?”, a mai spus Rotaru.

Poziția lui este susținut și de alți reprezentanți ai PSD, care au preferat însă să nu lise devoaleze încă identitatea. „Nu mai poți face politică la vârsta asta. Ar trebui să-i lase locul lui Cosmin Andrei. Politica ar trebui să facă cei mai tineri. PSD nu se poate reforma cu oameni ca Mihai Tincu”, a declarat un reprezentant al PSD.

Lucrurile în PSD Botoșani se vor tranșa, cel mai probabil săptămâna viitoare, când vor avea loc mai multe ședințe de analiză pe fiecare organizație în parte al rezultatului de la prezidențiale.

Deja ai votat!
se încarcă...