Botoșănean trimis pachet din Italia după un atac mafiot

0

Un botoşănean în vârstă de 26 de ani a ajuns să fie extrădat din Italia în cătuşe, după ce a fost condamnat la închisoare cu executare. Şi nu pentru o faptă banală, ci pentru tentativă de omor care seamănă foarte mult cu o încercare de execuţie în stil mafiot.

Condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare, M.F., care este încarcerat în prezent în Penitenciarul Viterbo, urmează să fie adus în ţară sub escortă şi depus într-o unitate de detenţie, unde îşi va ispăşi pedeapsa.

Fapta pentru care acesta a ajuns să fie închis a fost comisă pe 13 noiembrie 2016, în Roma (Italia), acolo unde tânărul plecase la muncă. În seara cu pricina însă, potrivit anchetatorilor italieni, botoşăneanul, care pe atunci avea 23 de ani, l-a agresat pe Loiu Salem, după care, împreună cu o altă persoană cu identitate necunoscută, l-a aruncat în gol de la o înălţime de circa 5 metri. Rănit grav, cel bătut a fost transportat la spital şi salvat de medici.

Identificat la scurt timp de anchetatorii din peninsulă, M.F. a fost reţinut şi arestat preventiv pentru tentativă de omor. Cu toate acestea, el nu a suflat nici o vorbă despre complicele său, identitatea acestuia fiind şi în prezent necunoscută. În schimb, botoşăneanul a fost condamnat definitiv la şase ani şi opt luni de detenţie, sentinţă rămasă definitivă în septembrie 2018.

Închis în Italia, M.F. a executat deja aproape 900 de zile de detenţie, însă ar mai avea de executat încă patru ani de închisoare. Din acest motiv, Ministerul Justiţiei din Italia a înaintat autorităţilor din România o cerere de transfer în procedură penală, tânărul urmând să execute restul condamnării într-o puşcărie din România.

Deja ai votat!
se încarcă...