Expoziție de carte despre criza climatică, la Biblioteca Județeană “Mihai Eminescu”

0

Alăturându-se apelului lansat de Climate Strike România și Fridays For Futur către librăriile și bibliotecile din țară, Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” găzduieşte, în perioada 25 – 29 noiembrie, expoziţia dedicată cărţilor de mediu.

Prilejuită de Ziua Internațională Pentru Acțiune Climatică, marcată în fiecare an pe 29 noiembrie, expoziţia se înscrie în campania #cărțipentruviitor/#booksforfuture, lansată cu această ocazie. În sala de lectură a bibliotecii, botoşănenii vor găsi titluri precum ”Studii de ecologie: Influența poluării chimice asupra covorului vegetal din România” –  autor Ilie C. Zaharia,  “Ecologie aplicată: Cine se teme de ecologie?” – autori Ana Fabian și Rodica Onaca, ”Mediul înconjurător” – autor Gabriel Burlacu,  Revista „Pași spre cunoaștere – Dezastrele naturale”, “Știința și ecologia solului” – autori Gheorghe Lupașcu, Mihai Parichi și Niculae Florea, ”Poluarea mediului si conservarea naturii”  – autori Ferdinand Pricope, Laura Pricope.

„Cărțile au puterea de a schimba lumea. Una câte una, ele pot inspira noi generații să-și imagineze imposibilul și să-l facă posibil. În aceste timpuri în care ne confruntăm cu criza climatică, avem nevoie de cărți mai mult ca niciodată. Cărți care ne arată de unde izvorăsc problemele care amenință chiar existența civilizației noastre și care ne indică și calea către un viitor sustenabil”, se arată într-un comunicat de presă transmis de conducerea Bibliotecii Judeţene „Mihai Eminescu”.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...