spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTLideri PNL dați pe mâna Poliției de către BEJ

Lideri PNL dați pe mâna Poliției de către BEJ

Doi lideri importanți ai Partidului Național Liberal la nivel de municipiu au fost dați pe mâna Poliției de către Biroul Electoral Județean (BEJ). Este vorba de președintele organizației municipale a PNL Botoșani, Viorel Iliuță, și de consilierul local Cătălina Lupașcu.

Cei doi au fost reclamați în cursul zilei de sâmbătă de către reprezentanții PSD că au continuat campania electorală și în preziua votării, lucru interzis de lege. În fapt, aceștia aveau pe poza de profil o ramă cu „Votez Klaus Iohannis”. BEJ, format din trei judecători, reprezentantul AEP și reprezentanții a șapte formațiuni politice, au decis, cu trei voturi împotrivă, sesizarea poliției pentru încălcarea legii electorale, asta deși cei doi liberali și-au recunoscut fapta și au șters postările. „Aceasta este procedura legală”, a declarat Cătălina Acatrinei, reprezentantul PNL în BEJ.

„Așa cum am mai spus, am făcut o manevră greșită și cred că a stat o poză de profil de campanie 15 minute. Mi-am dat seama că e sâmbătă și am șters-o. A stat un sfert de oră și nu cred că acel sfert de oră a fost determinant pentru victoria lui Klaus Iohannis la Botoșani. Îmi pare rău că am greșit”, a declarat Viorel Iliuță.

La rândul său, președintele organizației județene a PNL Botoșani, Costel Șoptică, a declarat că nu are cunoștință despre această situație. „Nu mă pot pronunța, dar dacă BEJ a constat ceva, plângerea își va urma parcursul normal”, a declarat senatorul Costel Șoptică.

Dacă se va dovedi că este o contravenție, conform art. 55 și 56 din Legea pentru alegerea Preşedintelui României, cei doi riscă să plătească o amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 de lei.

Acestea nu au fost singurele plângeri depuse la BEJ în zilele de sâmbătă și duminică. În acele două zile a avut loc un adevărat război între PSD și PNL. Tonul l-a dat PNL, care l-a reclamat pe Costel Lupaşcu, după care plângerile au început să vină în cascadă vizându-i și pe Rareș Bogdan, Doina Federovici sau diferite publicații locale sau naționale. Toate aceste plângeri au fost respinse de BEJ.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...