Raluca Turcan – Una dintre cărţile mele de vizită este Laurianul (video)

0

Sărbătoarea Colegiului Naţional „AT Laurian” i-a adus vicepremierului Raluca Turcan foarte multe emoţii. Prezentă la festivitatea de deschidere a sărbătorii care marchează 160 de ani de la înfiinţarea prestigioasei unităţi de învăţământ, Raluca Turcan nu şi-a ascuns emoţiile. „Ziua de astăzi pentru mine este cu siguranță copleșitoare. Sunt un laurian, da. Am fost Raluca Tatarcan, am schimbat doar câteva litere și acum sunt Turcan și am ales să fiu astăzi alături de dumneavoastră  pentru că oamenii au câteva cărți de vizită în viață. Și una dintre cărțile mele de vizită este Laurianul. Și pentru că port această carte de vizită numită Laurian, vă mulțumesc”, a declarat Raluca Turcan. Prezenţa în sală a tatălui ei, dar şi a altor profesori, a emoţionat-o până la lacrimi, moment depăşit după aplauzele asistenţei. Ea a făcut apoi referire la parcursul şcolar, arătând că în clasa a VII a decis să urmeze Facultatea de Relații Economice Internaționale, din cadrul ASE.

„Atunci am luat decizia, ce vreau să fac în viață. Să cuceresc lumea, să am deschidere spre noi oportunități și să pot să sprijin în măsura în care puteam eu să-mi imaginez în clasa a VII-a oamenii din jur. Dacă mă întreba cineva ce vreau să fac spuneam sigur ce nu vreau să fac. Și anume politică și să am de-a face cu presa. Viața m-a adus fix în politică și am o legătură destul de strânsă cu presa”, a continuat Raluca Turcan.

Oficialul s-a adresat apoi elevilor şi i-a îndemnat să-şi urmeze  planurile şi visurile deoarece au cei mai buni profesori, iar cadrelor didactice le-a transmis să continue misiunea de a modela destine şi  caractere, „să deschidă uşi pentru speranţă şi reuşită în viaţă”.

 

Deja ai votat!
se încarcă...