Vicepremierul Raluca Turcan, alături de alţi oficiali, la sărbătoarea Colegiului Laurian (video)

0

Colegiul Naţional „AT Laurian” este în aceste zile în sărbătoare. Prestigioasa unitate de învăţământ marchează 160 de ani de activitate. Sărbătoarea a fost deschisă astăzi cu manifestarea „Familia Laurianului în sărbătoare”, găzduită de Aula Magna. Au răspuns invitaţiei organizatorilor vicepremierul Raluca Turcan, fost elevă a colegiului, fiica lui Dumitru Tatarcan, fostul director al colegiului, Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Toma, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, primarul Cătălin Flutur, viceprimarii Cosmin Andrei şi Marian Murariu, directori de licee, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, foşti elevi şi profesori ai colegiului. Până să ajungă în Aulă, Raluca Turcan a ţinut să-şi salute foştii profesori, dar şi pe actualii profesori din colegiu.

Festivitatea la care emoţia a fost cuvântul de ordine a fost deschisă de membrii Trupei de teatru „Katharsis”, după care corul „Lauriana” a intonat Imnul Naţional al României, Imnul Uniunii Europene şi Imnul colegiului (versuri eleva Anamaria Rusu şi profesor Alina Diana Rusu, adaptare muzicală Teofan Dascălu). O scurtă istorie a Laurianului a fost prezentată de Trupa „Drama Club”. Elevii actori au readus în atenţie momente importante din istoria colegiului şi i-au evocat pe marii români care au fost elevi sau profesori la această instituţie de învăţământ.

Au urmat discursurile rostite cu emoţie şi răsplătite cu aplauze. Mihaela Prăjinariu, directorul colegiului, Raluca Turcan şi primarul Cătălin Flutur şi-au ascuns cu greu lacrimile atunci când au luat cuvântul. Excelenţa în educaţie şi marea familie a Laurianului unde s-au pregătit şi se pregătesc pentru viaţă generaţii de elevi au fost două dintre temele care s-au regăsit în intervenţiile invitaţilor.

sdr
dav
sdr
sdr

Deja ai votat!
se încarcă...