Contre în CL de la problemele cu care se confruntă societatea Eltrans (video)

0
dav

Şedinţa ordinară a Consiliului Municipal Botoşani a debutat astăzi cu o interpelare a consilierului social democrat Gabriel Tanasă. Acesta a adus în atenţia consilierilor municipali problemele cu care se confruntă Eltrans, arătând că astăzi se împlinesc 580 de ani de la atestare documentare a Botoşaniului şi „încă nu a deraiat nici un tramvai”. El i-a cerut primarului Cătălin Flutur să-şi asume public acest proiect, deoarece, date fiind deraierile tramvaielor, „suntem toţi în pericol”.

Totodată, Gabriel Tanasă a spus că angajaţii Eltrans au declanşat în urmă cu ceva timp o grevă generală din cauză că au fost anunţaţi că nu vor mai primi tichete de masă. Mai mult, consilierul a adăugat că în timp ce echipele de intervenţie de la Eltrans cară ustensilele de lucru cu spatele, a fost achiziţionat un autoturism nou pe care îl foloseşte directorul.

În replică, primarul municipiului a afirmat că săptămâna viitoare va fi semnat contractul de finanţare, în baza căruia municipalitatea va putea folosi 32 de milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii de transport cu tramvaiul. Semnarea contractului de finanţare va asigura cadrul legal pentru ca societatea Eltrans să înlocuiască, pe durata derulării proiectului, tramvaiele cu autobuze, în baza unui leasing operaţional.

Edilul a reamintit că acest proiect a fost blocat timp de patru ani, însă nici un alt oraş din ţară nu a semnat încă vreun contract de finanţare. Mai mult, potrivit edilului, finanţarea europeană să acordă pentru reabilitarea infrastructurii de transport cu tramvaiul, nu pentru înlocuirea acestora.

Prezent la şedinţă, Victor Ivănescu, directorul Eltrans, a dat explicaţii în legătură cu afirmaţiile consilierului Gabriel Tanasă. Potrivit oficialului, nu s-a pus problema neacordării tichetelor de masă, valoarea acestora fiind majorată de la 97 la 115 lei. De fapt, salariaţii au oprit lucrul doar jumătate de oră, până când au căzut de acord cu conducerea în privinţa tichetelor de masă. Cât priveşte  înlocuirea tramvaielor, directorul a arătat că va putea fi demarată procedura de închiriere a unor autobuze, după ce municipalitatea va semna contractul de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea sistemului de transport cu tramvaiul. Referindu-se la noua maşină achiziţionată, Victor Ivănescu a explicat că după ce va fi făcut rodajul acesteia, în timpul zilei va fi folosită de echipele care lucrează în parcările cu plată, iar pe timpul nopţii de echipele care intervin la menţinerea viabilităţii căii de rulare.

Deja ai votat!
se încarcă...