Iulian Rotariu trimis de urgență cu ambulanța la Iași

0

Campionul Iulian Rotariu a fost trimis de urgență cu o ambulanță la Iași.

Pompierul care a făcut cunoscut Botoșaniul și România pe tot Mapamondul a acuzat o stare de rău, cu febră și frisoane și s-a prezentat la Urgențe cu o noapte înainte.

Pentru că starea lui nu s-a ameliorat, medicii specialiști au decis ca acesta să fie direcționat către Spitalul de Boli Infecțioase pentru o serie de investigații complete, având în vedere că sportivul tocmai s-a întors din Africa, existând riscul unor afecțiuni specifice zonei.

Pompierul Iulian Rotariu din Botoşani a câştigat ultramaratonul “Ultra Africa Race” Mozambic, el parcurgând cei 220 de kilometri în cinci etape, în care a reuşit să îşi domine adversarii.

Ultramatatonul “Ultra Africa Race” s-a desfăşurat în perioada 10-14 noiembrie, între provinciile Gaza şi Inhambane din sudul Mozambicului, şi a aliniat la start 16 dintre cei mai buni alergători de ultramaraton extrem din lume.

Iulian Rotariu este primul şi singurul român care a participat la această cursă. Concurenţii au avut de parcurs 220 de kilometri în cinci etape, urmând itinerariul marcat de organizatori. A fost o cursă autosusţinută, participanţii şi-au purtat echipamentul şi hrana într-un rucsac. Iulian Rotariu a alergat în scop caritabil, încercând să sprijine activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.

Potrivit Centrului de Control al Bolilor Transmisiile din Statele Unite (CDC) cei care călătoresc în Sudul Africii sunt avertizați cu privire la malarie, care are ca simptom frisoanele, tifos sau febra denga.

De altfel, în luna august a acestuia an, la Iași a fost internat un muncitor venit din Africa cu malarie.

Deja ai votat!
se încarcă...