Pregătiri intense pentru Ziua Națională. 101 ani de România (foto -video)

0

Toate instituțiile statului vor trebui să arboreze steagul național, care trebuie să fie în condiții impecabile, de Ziua Națională a României. Ordinul le-a fost transmis directorilor de instituții de către prefectul Dan Șlincu la ultima ședință. „Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, să arborați drapelul la instituțiile pe care le reprezentați. Bineînțeles, acesta să nu fie degradat”, le-a spus prefectul șefilor de deconcentrate, în ședința Colegiului Prefectural.

De asemenea, prefectul le-a cerut directorilor de instituții să participe la manifestările dedicate Zilei Naționale din Centrul Vechi al orașului, chiar dacă acestea au loc duminică. „Vă mai rog să participați la festivitățile dedicate Zilei Naționale”, și-a încheiat Șlincu discursul din finalul ședinței de Colegiu Prefectural.

De asemenea, în finalul ședinței de ieri a Consiliului Județean (CJ), președintele instituției i-a invitat și pe consilierii județeni și pe directorii serviciilor din subordinea sa să participe la manifestările, care vor începe la ora 12:00 cu trecerea în revistă a gărzii de onoare. După intonarea imnului de stat al României și oficierea unui ceremonial religios, colonelul în rezervă Sergiu Balanovici va prezenta însemnătatea anului 1919 pentru România, după care vor susținute alocuțiuni referitoare la Ziua Națională a României.

Evenimentul va continua cu depuneri de coroane la Grupul Statuar „Compania de Mitraliere Maior Ignat în Atac” și se va încheia cu defilarea gărzii de onoare, din care vor face parte militari, jandarmi și pompieri. „Îi aşteptăm pe botoşăneni să ni se alăture pentru a trăi împreună emoția pe care această zi de sărbătoare națională ne-o transmite de 101 ani”, a declarat prefectul Dan Șlincu.

Acțiune a Cultului Eroilor la Cimitirul Pacea

Tot de 1 Decembrie va avea loc o altă acțiune de cinstire a eroilor. În această toamnă s-au împlinit o sută de ani de la înființarea Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Botoșani. Cu această ocazie, 70 de copii din centrele de plasament, îmbrăcați în costume populare, vor depune la crucile eroilor din Primul Război Mondial câte o coroniță din cetină de brad cu tricolor, pe care tot ei le-au confecționat. Acțiunea, care presupune depunerea a 186 de coronițe, va începe la ora 10:30 la Cimitirul Eroilor.

Deja ai votat!
se încarcă...