Se scumpește apa cu 16% (video)

0

Prețul la apă și canalizare crește, din luna decembrie, în județul Botoșani, cu 0,62 lei/metru cub de apă și 0,06 lei/metru cub pentru apa uzată. Consilierii județeni ai PSD au fost de acord cu proiectul de hotărâre privind acordarea unui mandat reprezentantului județului în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la Nova Apaserv privind modificarea prețului la apă și canalizare, în timp ce consilierii PNL s-au opus acestuia, liderul grupului liberali, Gheorghe Sorescu, susținând că operatorul de apă nu și-a redus deloc pierderile.

„De fiecare dată s-a cerut să se vină cu măsuri de îmbunătățire. Pierderile sunt în continuare undeva la 60% din apa care se cumpără și ajunge la populație. În concluzie, nu putem să le facem un cadou de Moș Nicolae botoșănenilor să fim de acord cu o majorare de aproape 16% la apa potabilă și cu 2% și ceva la canalizare. Deci noi vom vota împotrivă”, a declarat Sorescu, subliniind că în februarie a mai avut loc o scumpire, iar pe parcursul anului s-a aprobat majorarea capitalului social de la Nova Apaserv cu un milion euro.

În replică, președintele Consiliului Județean (CJ), Costică Macaleți, i-a dat cuvântul directorului executiv, Cristina Panait. „În baza avizului transmis de ANRSC (n.r. – Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice) în luna august, s-a format creșterea tarifului la canalizare și a apei potabile. Este vorba de 62 de bani pentru apa potabilă și 0,06 lei (n.r. – șase bani) pentru serviciul de canalizare-epurare a apei. Venim în fața dumneavoastră pentru a cere un mandat de aprobare în AGA ADI (n.r. – Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Aqua) a acestor tarife”, a declarat Cristina Panait.

Proiectul a fost votat cu 17 voturi ale social-democraților, cei 14 liberali prezenți la ședință votând împotrivă.

În prezent, botoşănenii plătesc 3,96 de lei pe metru cub de apă potabilă, respectiv 2,85 de lei pe metru cub canalizare – epurare.

Deja ai votat!
se încarcă...