Ce greșeli să NU faceți atunci când amenajați zona de luat masa – Mese potrivite pentru fiecare tip de spațiu

0

Amenajarea unei locuințe poate fi o adevărată bătaie de cap, mai ales dacă nu aveți bugetul necesar ca să apelați la serviciile unui designer de interioare. Dar nu este un capăt de lume, mai ales când pe Pinterest sau alte rețele de socializare găsiți cu nemiluita fotografii cu idei de amenajare a locuinței. În plus, puteți apela și la sfaturile cercului de prieteni. Îi adunați într-o seară la un pahar de vin și o cană de vorbă și faceți un brainstorming, de unde culegeți ideile care vă surâd.

 

Spațiul pentru luat masa – prima decizie

Luatul mesei în familie sau alături de rude ori prieteni apropiați nu e doar un moment în care ne hrănim corpul, ci e prilej de socializare. Așa că spațiul destinat acestei activități trebuie ales cu grijă: mesele de mici dimensiuni se pun într-o bucătărie mai mică sau o sufragerie de mici dimensiuni, în timp ce mesele masive se pun într-o zonă de dining construită special sau într-un living spațios.

Iată la ce să fiți cu băgare de seamă când alegeți spațiul pentru așezarea mesei:

  • nu puneți o masă masivă, de 8 – 10 locuri, într-o bucătărie mică, pentru că masa vă va ocupa întregul spațiu de desfășurare; masa de 8 sau mai multe locuri poate și așezată într-o cameră construită special pentru dining sau într-o sufragerie generoasă.
  • nu puneți o masă pe colț sau una care se rabatează pe perete, dacă aveți o familie numeroasă, unde există și 2 sau mai mulți copii; acest tip de mese este potrivit, mai degrabă, pentru cei care locuiesc singuri.
  • nu alegeți o masă din lemn masiv, dacă în bucătărie sau living aveți mobilier  din MDF lucios, cu design modern; masa trebuie să fie în ton cu restul mobilierului din casă.

Mese potrivite pentru discuții liniștite

Specialiștii spun că spațiul dintre perete și masă trebuie să fie de circa 80 de centimetri, astfel încât să permită musafirilor să se miște ușor când se așează ori când pleacă de la masă. Apoi, luați în considerare și numărul de scaune, atunci când alegeți mobila de servit masa, deoarece spațiul dintre scaune trebuie să fie de 20 de centimetri, ca musafirii să nu se incomodeze unii pe alții. Și când vine vorba de lățimea sau diametrul mesei – în cadrul mobilierului rotund – trebuie să țineți cont de dimensiuni: minimum 80 de centimetri sau maximum 120, pentru ca discuțiile între meseni să se desfășoare fără probleme.

Atunci când alegeți mobilierul pentru servit masa, trebuie să fiți atenți și la materialul din care este confecționat.

 

Materiale folosite la fabricarea meselor

  • Lemnul nu se demodează niciodată, însă prețul este mai ridicat. Avantajul e că o masă din lemn are o durată de viață mare și poate fi recondiționată, atunci când apar primele semne de uzură.
  • Pal-ul laminat sau MDF-ul lucios sunt materiale mai accesibile ca preț, comparativ cu lemnul, sunt versatile și se potrivesc de minune cu mobilierul construit din același tip de material. Au dezavantajul că nu rezistă o viață, cum rezista pe vremuri mobila bunicii
  • Sticla dă un aspect modern locuinței și se potrivește foarte bine în apartamentele amenajate în stil avangardist

Dacă nu vă descurcați cu amenajarea zonei de mese, puteți să apelați la cunoștințele consilierilor din show-room-urile marilor magazine de mobilier. Aceștia sunt la dispoziția clienților, în plus sfaturile lor nu costă bani.

Voi ce idei pentru amenajat spațiul de luat masa aveți?

Sursa foto: unsplash.com

Deja ai votat!
se încarcă...