Petiţie online pentru scoaterea tramvaielor din circulaţie

0

Un botoşănean a iniţiat petiţia online “Fără tramvaiele pericol public din Botoșani”. „În Botoșani sunt tramvaie vechi de câteva zeci de ani, care prezintă un real pericol public la adresa călătorilor, a participanților la trafic şi a persoanelor care se află în apropierea lor. Precizăm că în Botoșani, în ultimele luni, au fost mai mult de 10 evenimente rutiere ușoare, din cauza tramvaielor care au deraiat de pe şine şi au produs deocamdată doar daune materiale!!!”, susţine iniţiatorul petiţiei.

Până la această oră, petiţia a fost semnată de câteva sute de persoane.

Primarul Cătălin Flutur a anunţat în şedinţa de ieri a deliberativului local că săptămâna viitoare va semna contractul de finanţare de 32 de milioane de euro prin care municipalitatea va reabilita şi moderniza sistemul de transport cu tramvaiul. În acelaşi timp, municipalitatea este partener cu Ministerul Dezvoltării care are în derulare licitaţia pentru achiziţionarea a nouă tramvaie noi pentru Botoşani.

După semnarea contractului de finanţare, Eltrans va putea închiria, în baza unui leasing operaţional, autobuze care vor fi folosite pe cele două trasee, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a căii de rulare.

Deja ai votat!
se încarcă...