Poliția Locală Darabani a fost desființată

0

În ultima ședință a Consiliului Local (CL) Darabani, la propunerea primarului liberal Liviu Hrimiuc, s-a luat decizia desființării Poliției Locale din oraș. Acest lucru s-a făcut prin reorganizarea aparatului de specialitate al primarului și aprobarea organigramei și statului de funcții al personalului din cadrul Primăriei Darabani, care a inclus, pe lângă desființarea Poliției Locale și reorganizarea unor compartimente. „În vederea eficientizării cheltuielilor administrative și operativității aparatului de specialitate al primarului orașului Darabani, deoarece o parte a personalului Poliției Locale Darabani, pentru funcția și autoritatea ce o dețin, nu se bucură de respectul cuvenit din partea cetățenilor, datorită unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât și în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorității publice în care își desfășoară activitatea, Serviciul Poliție Locală se desființează”, se arată în raportul de aprobare al primarului Liviu Hrimiuc, citat de darabaneni.ro.

La Darabani erau angajați cinci polițiști locali, dar potrivit primarului aceștia nu erau eficienți și nu-și prea justificau leafa primită, așa că ei vor deveni agenți de pază la instituțiile din subordinea primăriei. „Nu e noutate ceea ce am făcut. Noi încercăm să reducem din cheltuieli. Polițiștii locali nu-și îndeplineau responsabilitățile și i-am transformat în agenți de pază. Nu cred că o să fie prea mare diferența la salariu, dar o să devină mai productivi, pentru că acum nu mai sunt funcționari publici, ci angajați contractuali”, a declarat primarul.

Din cei 17 consilieri locali, 13 au votat pentru desființarea hotărârii, iar patru s-au abținut.

Prin aceeași hotărâre a fost reorganizat Serviciul de asistență socială, compartimentul de Administrație publică a preluat mai multe funcții, Compartimentul juridic a fost mutat în subordinea primarului și a fost înființat un Compartiment tehnic în cadrul SGCL Darabani. De asemenea, Muzeul de Istorie și Etnografie Darabani și Dispeceratul Monitorizare au fost trecute în subordinea primarului.

Deja ai votat!
se încarcă...