Eroii Primului Război Mondial, omagiați de 1 Decembrie (video)

0

În această toamnă s-au împlinit o sută de ani de la înființarea Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Botoșani. Cu această ocazie, 70 de copii din centrele de plasament, îmbrăcați în costume populare, au depus la crucile eroilor din Primul Război Mondial câte o coroniță din cetină de brad cu tricolor, pe care tot ei le-au confecționat. Acțiunea, care a presupus depunerea a 186 de coronițe, a început la ora 10:30 la Cimitirul Eroilor și s-a desfășurat în prezența oficialităților locale, prefectul Dan Șlincu, președintele Consiliului Județean (CJ), Costică Macaleți, vicepreședintele CJ, Liviu Toma, parlamentarii și liderii PSD Botoșani, Doina Federovici și Marius Budăi, dar și comandanții Garnizoanei Botoșani, veterani, șefi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai deconcentratelor.

Imediat acestea au plecat spre Centrul Vechi unde au loc manifestările prilejuite de împlinirea a 101 ani de la formarea României. Acestea vor începe la ora 12:00 cu trecerea în revistă a gărzii de onoare. După intonarea imnului de stat al României și oficierea unui ceremonial religios, colonelul în rezervă Sergiu Balanovici va prezenta însemnătatea anului 1919 pentru România, după care vor susținute alocuțiuni referitoare la Ziua Națională a României.

Evenimentul va continua cu depuneri de coroane la Grupul Statuar „Compania de Mitraliere Maior Ignat în Atac” și se va încheia cu defilarea gărzii de onoare, din care vor face parte militari, jandarmi și pompieri. „Îi aşteptăm pe botoşăneni să ni se alăture pentru a trăi împreună emoția pe care această zi de sărbătoare națională ne-o transmite de 101 ani”, a declarat prefectul Dan Șlincu.

Deja ai votat!
se încarcă...