A venit frigul

0

Prima săptămână a lunii decembrie ne arată că iarna bate la uşă. Chiar dacă majoritatea zilelor vor fi însorite, în această săptămână există probabilitatea căderii primilor fulgi de zăpadă. ?i asta, chiar de astăzi, când cerul va fi mai mult înnorat, iar spre seară va începe uşor să plouă. Odată cu scăderea temperaturilor, ploaia se va transforma uşor în lapoviţă şi apoi în ninsoare. Temperatura maximă prognozată pentru astăzi va fi de 2°C, iar cea minimă de -2°C. De mâine însă, temperaturile minime vor începe uşor să scadă, până spre -4°C/-6°C. Cel mai frig fiind în nopţile de miercuri şi joi. Pe parcursul zilelor, se va încălzi uşor, cu maxime de 4°C, 5°C, pe fondul unor zile senine, mai ales joi şi vineri.

Weekend-ul va fi unul mai mult noros, dar cu temperaturi în creştere, maximele urcând spre 6°C, iar minimele abia dacă vor mai coborî sub pragul de îngheţ.

Deşi mai scăzute decât în săptămânile trecute, temperaturile se menţin peste nivelul normal al perioadei. În jumătatea de nord a judeţului se resimte seceta pedologică, în timp ce în partea sudică aceasta este încă moderată, necesarul de apă pentru culturile de toamnă fiind unul destul de ridicat. În aceste condiţii agrometeorologice, procesele de creştere şi dezvoltare ale culturilor de rapiţă, orz şi grâu se vor desfăşura uşor mai lent. Uniformitatea şi vigurozitatea culturilor este în general bună şi medie, în cazul culturilor semănate la momentul optim, iar în semănăturile efectuate tardiv, precum şi pe terenurile cu deficite de apă în sol, adică cele din nordul judeţului, starea de vegetaţie a plantelor se va menţine medie şi slabă.

Deja ai votat!
se încarcă...