Incredibil! Arestat băut la volan la patru zile de la obţinerea permisului

0

Tupeu maxim din partea unui tânăr în vârstă de 18 ani, care după ce a obţinut permisul de conducere a sărit la gâtul poliţiştilor. Scenele incredibile s-au petrecut în urmă cu circa o săptămână, iar în urma incidentelor tânărul a fost acuzat de ultraj. Ba mai mult de atât, el a fost reţinut şi prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Botoşani, care au dispus plasarea lui în arest la domiciliu.

Potrivit anchetatorilor, Petrică Liviu L., din satul Brehuieşti, comuna Vlădeni, a obţinut permisul de conducere pe 19 noiembrie a.c., iar patru zile mai târziu a fost implicat într-un accident soldat cu pagube materiale. Poliţiştii au ajuns la locul evenimentului rutier şi au realizat că tânărul mirosea a alcool, aşa că l-au dus la sediu pentru a-l verifica cu etilotestul, după care l-au urcat în autospeciala de poliţie cu gândul să-l ducă la Spitalul Judeţean în vederea recoltării probelor de sânge şi stabilirea alcoolemiei. Doar că pe traseu, tânărul, care stătea pe bancheta din spate a Loganului poliţiei, a tăbărât pe agentul care se afla pe scaunul din faţa lui. Mai întâi l-a strâns de gât, după care a început să-l lovească cu pumnii.

Pentru a-l potoli, celălalt poliţist aflat la volan a tras maşina pe dreapta şi, ajutat de colegul agresat, a reuşit să-l încătuşeze pe tânăr, fiind alertat şi un al doilea echipaj de poliţie. Cazul a fost raportat la superiori, iar incidentul a ajuns în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, tânărul fiind acuzat de ultraj. “Agentul de poliţie agresat a fost examinat medico-legal stabilindu-se că va avea nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale. A fost formulată propunere de arestare preventivă, însă instanţa a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu”, a declarat pentru “Monitorul” procurorul Andrei Ostafie, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...