Control fulger la Urgenţe

0

Inspectorii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) au descins ieri la Botoșani în unităţile care deservesc medicina de urgenţă în judeţul Botoşani. Oamenii coordonaţi de medicul Raed Arafat au ajuns iar la Unitatea de Primri Urgențe (UPU), unde au venit şi în urmă cu mai bine de un an într-un control similar. Cele trei angajate ale DSU au insistat pe fișe medicale, consumul unor medicamente cu regim special și raporturi de gardă, şi prezenţa medicilor la program. Ofiţerii DSU au fost însă surprinşi de numărul foarte mic de medici de la UPU, în comparaţie cu numărul mare de prezentări, peste 60.000 în fiecare an.

Aceștia au venit să verifice și dacă au fost puse în aplicare recomandările de la ultimul control din aprilie anul trecut. Drept dovadă în acest sens stă şi faptul că cei trei ofiţeri din cadrul DSU ştiau deja problemele de la Botoşani. Pe lângă aceste aspecte, reprezentanții DSU au discutat cu medicii și despre extinderea UPU, care urmează să fie sponsorizată din bani veniţi de la Banca Mondială, prin Ministerul Sănătăţi, dar au verificat şi o serie de achiziţii făcute cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii.

Anul trecut, vizita ofiţerilor din cadrul corpului de control al DSU a fost după ce aceştia au dorit să verifice mai multe aspecte legate de o serie de probleme reclamate de către unul din medicii UPU la adresa conducerii spitalului, şefului direct, dar şi a unor colegi din cadrul unităţii în care lucrează.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) este structura operaţională fără personalitate juridică din cadrul MAI, cu atribuţii de coordonare a activităţilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, şi se află sub directa coordonare a medicului Raed Arafat.

Deja ai votat!
se încarcă...