Municipalitatea a demarat campania de acordare a tichetelor sociale

0
 

Seniorii botoşăneni se pot prezenta, începând de astăzi, 2 decembrie, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Botoşani (strada Săvenilor, numărul 12), acolo unde se primesc solicitările pentru tichetele sociale. Acest sprijin este acordat pensionarilor care au peste 65 de ani, un venit net lunar provenit dintr-o pensie sau din pensii cumulate, însumate cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare mai mic sau cel mult egal cu 800 lei şi nu realizează venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, respectiv indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat. Cuantumul acestui ajutor este de 50 de lei de persoană.

Tichetele sociale vor putea fi ridicate de la sediul Primăriei Municipiului Botoșani, din Piața Revoluției numărul 1, camera 2, începând cu 9 decembrie 2019. După această dată, pensionarii se vor putea prezenta pentru a ridica tichetele a doua zi după ce au depus cererea la DAS.

„În situația în care beneficiarul nu se poate prezenta personal pentru a primi tichetele, acestea vor putea fi ridicate de reprezentantul său legal, care trebuie să prezinte atât actul său de identitate, cât și al beneficiarului, în original.

În schimbul tichetelor sociale, pensionarii cu venituri mici vor putea obține bunuri și servicii în valoare echivalentă constând în alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente și servicii medicale sau de curățenie. Aceste produse sau servicii vor putea fi achiziționate doar de la unitățile din lista  care va fi distribuita pensionarilor odată cu înmânarea tichetelor”, a transmis biroul de presă al primăriei.

Deja ai votat!
se încarcă...