vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTZiua Naţională a României, sărbătorită la Liceul "Dimitrie Negreanu"

Ziua Naţională a României, sărbătorită la Liceul „Dimitrie Negreanu”

Elevii şi cadrele didactice de la Liceul „Dimitrie Negreanu” au marcat 101 ani de la Marea Unire. Elevii clasei a XII-a B, alături de profesorul Alina Axinie și directorul unității, profesorul Liviu Balan au dat startul manifestărilor și s-au pregătit românește, cu „pâine și sare”.

Liceul a răsunat de cântece patriotice și toți elevii, purtând ia românească și tricolor în piept, au dat culoare zilei și evenimentului marcat. Alături de profesorul Anca Dulgheru, au confecționat felicitări și cocarde tricolore, au simțit românește și au transmis mesaje și gânduri ale iubirii de țară și neam.

„Pentru elevii clasei a XI-a A de la Liceul ”Dimitrie Negreanu”, coordonați de profesorul Mihaela Budeanu – Mihalachi, contextul ales pentru a puncta unul dintre cele mai nobile sentimente umane – patriotismul – a fost o oportunitate pentru a demonstra că nu e demodat să fii patriot, că iubirea de neam e mai presus de orice mândrie care-ți curge involuntar prin sânge. Să știi că tot ce-ți face bine, tot ce-ți dă armonie și fior e sigur legat de iubirea de țară.

Le-au fost tovarăși acestor elevi poeții George Lesnea, Adrian Păunescu, Mihai Eminescu, Nichita Stănescu; cu muzica lui George Enescu și Ciprian Porumbescu, tinerii au adus argumente de suflet pentru mândria de a fi români”, a declarat bibliotecarul Daniela Nichiteanu.

Potrivit acesteia, dincolo de vers, imagine și cânt românesc, elevii au organizat o expoziție cu costume și piese tradiționale românești, cu imagini și simboluri ce ne definesc arta și cultura.

Bobocii de clasa a IX-a, îndrumaţi de profesorul Elena Aga, au susținut și ei ideea că ”tot ce-i românesc nu piere” printr-un eseu despre valorile românești în care tradițiile, personalitățile și istoria glorioasă a neamului, au constituit zidul demnității naționale. Au intonat imnul și au jucat o scenetă ce a redat momentul înfăptuirii Marii Uniri.

Cu sprijinul bibliotecarului Daniela Nichiteanu și informaticianului Claudiu Mitră, responsabilii cu asigurarea materialelor documentare și multimedia, activitatea a avut ca scop motivarea unui număr cât mai mare de elevi de a descoperi identitatea națională în orice lucru românesc, în frumusețile țării, în momentele istorice și în faptele noastre, a fiecărui român de bună credință.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
7.6 °
5.5 °
82 %
2.1kmh
46 %
vin
5 °
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...