Ziua Naţională a României, sărbătorită la Liceul “Dimitrie Negreanu”

0

Elevii şi cadrele didactice de la Liceul „Dimitrie Negreanu” au marcat 101 ani de la Marea Unire. Elevii clasei a XII-a B, alături de profesorul Alina Axinie și directorul unității, profesorul Liviu Balan au dat startul manifestărilor și s-au pregătit românește, cu „pâine și sare”.

Liceul a răsunat de cântece patriotice și toți elevii, purtând ia românească și tricolor în piept, au dat culoare zilei și evenimentului marcat. Alături de profesorul Anca Dulgheru, au confecționat felicitări și cocarde tricolore, au simțit românește și au transmis mesaje și gânduri ale iubirii de țară și neam.

„Pentru elevii clasei a XI-a A de la Liceul ”Dimitrie Negreanu”, coordonați de profesorul Mihaela Budeanu – Mihalachi, contextul ales pentru a puncta unul dintre cele mai nobile sentimente umane – patriotismul – a fost o oportunitate pentru a demonstra că nu e demodat să fii patriot, că iubirea de neam e mai presus de orice mândrie care-ți curge involuntar prin sânge. Să știi că tot ce-ți face bine, tot ce-ți dă armonie și fior e sigur legat de iubirea de țară.

Le-au fost tovarăși acestor elevi poeții George Lesnea, Adrian Păunescu, Mihai Eminescu, Nichita Stănescu; cu muzica lui George Enescu și Ciprian Porumbescu, tinerii au adus argumente de suflet pentru mândria de a fi români”, a declarat bibliotecarul Daniela Nichiteanu.

Potrivit acesteia, dincolo de vers, imagine și cânt românesc, elevii au organizat o expoziție cu costume și piese tradiționale românești, cu imagini și simboluri ce ne definesc arta și cultura.

Bobocii de clasa a IX-a, îndrumaţi de profesorul Elena Aga, au susținut și ei ideea că ”tot ce-i românesc nu piere” printr-un eseu despre valorile românești în care tradițiile, personalitățile și istoria glorioasă a neamului, au constituit zidul demnității naționale. Au intonat imnul și au jucat o scenetă ce a redat momentul înfăptuirii Marii Uniri.

Cu sprijinul bibliotecarului Daniela Nichiteanu și informaticianului Claudiu Mitră, responsabilii cu asigurarea materialelor documentare și multimedia, activitatea a avut ca scop motivarea unui număr cât mai mare de elevi de a descoperi identitatea națională în orice lucru românesc, în frumusețile țării, în momentele istorice și în faptele noastre, a fiecărui român de bună credință.

Deja ai votat!
se încarcă...