Hoţ de lemne prins în flagrant în pădure, cu drujba în mână

0

Un bărbat care s-a apucat să taie ilegal copaci dintr-o pădure de lângă satul Balta Arsă (com. Corni) a fost prins în flagrant de un echipaj mixt format din reprezentanţi ai Ocolului Silvic „Mihai Eminescu” şi jandarmi.

Incidentul s-a petrecut în weekend, când echipajul a plecat în teren tocmai pentru combaterea infracţiunilor silvice. La un moment dat, cei din patrulă au auzit zgomotul unei drujbe şi l-au surprins pe bărbat în flagrant. Individul tocmai doborâse un arbore de mari dimensiuni mari şi încerca să-l fasoneze pentru a-l transporta.

Inspectorii silvici au estimat prejudiciul la 3.000 de lei, iar bărbatul s-a ales cu un dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori. „Drujba a fost ridicată în vederea confiscării, iar actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de material lemnos vor fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani în vederea competentei soluționări”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean.

Deja ai votat!
se încarcă...