Societatea Microbuzul termină contractul cu primăria

0

Astăzi expiră contractul pe care societatea Microbuzul l-a avut cu Primăria Botoşani, însă operatorul îşi va continua activitatea în municipiul reşedinţă de judeţ. În şedinţa din 29 noiembrie a deliberativului local, consilierii municipali au votat proiectul vizând rezilierea de comun acord a contractului de prestări servicii de transport public local de persoane prin curse regulate efectuate cu autobuze. Rezilierea s-a făcut la solicitarea conducerii Microbuzul, care a făcut trimitere la un articol din contract care-i permite să-şi continue activitatea, în aceleaşi condiţii, până la desemnarea unui nou operator, dar nu mai mult de 120 de zile de la notificarea intenţiei de reziliere.

Municipalitatea are în derulare licitaţia vizând atribuirea contractului de prestări servicii de transport public local prin curse regulate efectuate cu autobuze. Ofertele pot fi depuse până pe 14 decembrie, dată după care comisia de organizare a licitaţiei va avea la dispoziţie o perioadă maximă de o sută de zile pentru desemnarea unui câştigător. Altfel spus, procedura se poate derula fără probleme, în condiţiile în care, cel puţin pentru 120 de zile Microbuzul are asigurată partea legală pentru continuarea activităţii.

Societatea Microbuzul a încheiat contract cu municipalitatea la 1 septembrie 2009. În septembrie 2015, contractul a fost prelungit pentru încă trei ani, pentru ca în toamna anului trecut, aleşii locali să voteze o nouă prelungire. Astăzi, 3 decembrie 2019, expiră  expiră perioada de tranziție pe procedurile cu prelungire a contractului.

Dumitru Balan, directorul Microbuzul, şi-a anunţat intenţia de a participa la licitaţia organizată de primărie, pentru a câştiga un nou contract.

Deja ai votat!
se încarcă...