Fast-food în loc de parcare la Spitalul Județean (video)

0

Criza locurilor de parcare de la Spitalul Județean „Mavromati” nu mai este o noutate pentru nimeni și, deși a fost pusă pe masa consilierilor județeni în această vară, nu numai că nu s-a găsit o rezolvare, dar din puținul spațiul din jurul spitalului 62 de metri pătrați urmează a fi închiriați către o firmă pentru a deschide acolo un fast-food.

Grupul liberal din Consiliul Județean (CJ) a ridicat această problemă, dar amendamentele puse nu au fost nici măcar supuse la vot de către președintele de ședință, Costică Macaleți.

În debutul ședinței de CJ de la sfârșitul săptămânii trecute, Rodica Abăcioaiei atrăgea atenția că un proiect de hotărâre este prost conceput pentru să se supunea la vot, la un loc, închirierea unui spațiu din interiorul spitalului pentru deschiderea unui chioșc alimentar și a unei suprafețe de teren de 62 de metri din curtea instituției pentru deschiderea unui fast-food. Consilierul a criticat atât ideea deschiderii unui fast-food în curtea spitalului, dar mai ales faptul că de la interpelarea pe care a făcut-o în vară privind lipsa locurilor de parcare de la Spitalul Județean nu s-a întâmplat nimic. „Eu sunt una dintre persoanele care au semnalat în vară lipsa spațiului de parcare în curtea Spitalului Județean, o problemă cu care m-am confruntat personal și cu care s-au confruntat mulți cetățeni. În condițiile în care există spațiu de închiriat pentru fast-food, vin cu propunerea de reorganizare a curții spitalului și a spațiului exterior, astfel încât pe cei 62 de metri pătrați să se amenajeze parcare și pentru bolnavi, și pentru medici și pentru toți cei care au nevoie”, a declarat Rodica Abăcioaei.

Propunerea sa nu a fost bine primită de conducere CJ, vicepreședintele Dorin Birta subliniind că este vorba de o amenajare temporară și că, în momentul modernizării ambulatorului aceasta va dispărea. Birta a propus împărțirea hotărârii și adoptarea ei pe articole, unul pentru spațiul interior și unul pentru terenul din curte, dar președintele CJ a supus-o la vot în totalitatea ei, așa cum a fost prezentată, fără a ține cont de amendamente spre furia liberalilor. „În momentul în care ambulatoriul va fi pe program, în mod automat, dacă amenajăm parcare acolo, e o cheltuială în plus. Părerea mea este să rămână proiectul de hotărâre așa cum este la ora actuală”, a afirmat Macaleți. Proiectul a trecut doar cu votul consilierilor PSD, liberalii protestând vehement în final și cerând mai mult respect din partea conducerii CJ. „Rugămintea este următoare: acordați aceeași importanță interpelărilor și amendamentelor care se fac și supuneți-le la vot, că așa este democratic. Conducerea aceasta arogantă, nici nu le luați în seamă și nici nu le supuneți la vot”, a reacționat consilierul liberal Radu Anton.

În vară, când atribuțiile de președinte al CJ au fost preluate de vicepreședintele Dorin Birta, acesta sublinia că problema parcării de la spital nu este una nouă, și că a cerut conducerii unității sanitare să ia legătura cu proprietarul terenului din vecinătate, spre Bulevard, unde au fost defrișați copacii, pentru a putea fi achiziționat în vederea amenajării unei parcări noi. „Este necesară o parcare acolo… Suntem în discuții, s-a cerut o ofertă de la respectivul proprietar”, declara Dorin Birta, adăugând că pe acel teren s-ar putea amenaja o parcare decentă, dar cu plată.

Tot atunci, vicepreședintele CJ a cerut conducerii spitalului să introducă plata cu ora la parcare din curte.

De atunci, nu s-a făcut niciun pas nici în sensul amenajării unei parcări, dar nici a introducerii plății cu ora în parcarea existentă.

Deja ai votat!
se încarcă...