Puhoi de controale făcute de inspectorii sanitar-veterinari

0

Inspectorii sanitari-veterinari au demarat controale specifice sărbătorilor de iarnă. „Se va verifica modul în care operatorii din sectorul alimentar respectă măsurile privind combaterea pestei porcine africane, a condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la trasabilitatea, ambalarea, transportul, depozitarea şi comercializarea cărnii proaspete de porc, precum şi a modului de marcare şi certificare a cărnii proaspete, a cărnii tocate, a cărnii preparate şi a produselor din carne de porc, sau care conţin carne de porc”, a declarat Minodora Vasiliu, directorul Direcției Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

În acest sens, la nivelul DSVSA au fost constituite echipe de control și dacă va fi cazul se va apela și la sprijinul Poliției și a inspectorilor de la Protecția Consumatorilor.

Pe lângă produsele tradiționale acestei perioade de sărbători, inspectorii DSVSA vor controla și respectarea normelor în vigoare privind comercializarea ouălor şi produselor din ouă, laptelui şi produselor lactate, precum şi peştelui şi produselor din pescuit.

Totodată, cu ocazia acestor controale, o atenţie deosebită va fi acordată verificării condiţiilor sanitare veterinare şi de igienă existente în locurile organizate periodic de către autorităţile locale, în vederea comercializării unor alimente care prezintă caracteristici tradiţionale, respectiv târgurile de Crăciun. La nivelul unităţilor de vânzare cu amănuntul supuse înregistrării şi controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor se va verifica respectarea cerinţelor pentru înregistrarea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, dar şi cerinţele de igienă şi de trasabilitate a produselor alimentare.

Minodora Vasiliu le-a cerut botoșănenilor să nu cumpere produse şi alimente de origine animală din spaţii improvizate, nesupuse controlului sanitar-veterinar.

Deja ai votat!
se încarcă...