Liceenii care învaţă limba romani au pregătit daruri pentru copiii din centrele de plasament

0

“Dăruim pentru zâmbete, de Sfântul Nicolae!”, acesta este mesajul liceenilor botoşăneni, care studiază limba romani. Aceştia sunt implicaţi într-un proiect de suflet care se adresează copiilor din centrele de plasament.

„Știm că orice copil se bucură atunci când primește un dar, oricât de mic ar fi. Am fost și noi copii și știm că momentele de așteptare a lui Moș Nicolae și a lui Moș Crăciun sunt trăiri magice. Liceenii de etnie romă din municipiul Botoşani doresc să aducă zâmbete pe chipurile copiilor  din centrele de plasament, astfel că, în data de 6 decembrie 2019, ora 9.00, aceștia vor fi prezenți,  încărcați de daruri, la Școala Profesională Specială <Sfântul Stelian> Botoșani. Au colectat pentru ei, jucării, hăinuțe și dulciuri”, a declarat profesorul Petronia Scripcariu, inspector şcolar pentru minorităţi naţionale.

Pe lângă darurile oferite copiilor, liceenii au pregătit un moment artistic. Astfel, elevii de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” vor interpreta melodii cu specific de iarnă, elevii de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” îi vor învăța pe copii jocuri educative, iar cei de la Liceul cu Program Sportiv îi vor antrena în tot felul de jocuri sportive etc.

„Vrem să ajutăm, vrem ca populația să ne perceapă altfel, vrem ca mass-media să vorbească frumos despre noi! Acesta este mesajul tuturor elevilor liceeni de etnie romă  din Botoșani, iar dacă copiii vor primi darurile noastre, înseamnă că deja s-a schimbat ceva în mentalitatea lor. Scopul activității este educarea elevilor în spiritul toleranței și nediscriminării, implicării  și responsabilizării lor la nivelul comunității locale”, a mai spus Petronia Scripcariu.

Activitatea este organizată de Partida Romilor Pro Europa – Sucursala Județeană Botoșani în parteneriat cu Școala Profesională „Sfântul  Stelian” Botoșani şi este coordonată de profesorul Petronia Scripcariu.

Deja ai votat!
se încarcă...