Seminarul Teologic “Sfântul Gheorghe” Botoşani a derulat proiectul “Şcoala pentru viaţă”

0

În perioada ianuarie – decembrie 2019, cadrele didactice de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoşani au coordonat și implementat proiectul judeţean “Școala pentru viață”. Realizarea acestui proiect a plecat de la identificarea unor nevoi, așa cum au fost formulate în documentele strategice ale instituției și ale conducerii seminarului, care vizează formarea unor abilități de viață, atât de necesare adolescenţilor pentru integrarea socio-profesională și pentru succesul școlar.

Proiectul și-a propus și a realizat următoarele obiective: motivarea și stimularea învățării, pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare; promovarea unei conduite și a unei atitudini potrivite spiritului antreprenorial; formarea unui stil de viață sănătos și a unei conduite corecte, în contextul cetățeniei europene, prin cunoașterea regulilor, legilor, obligațiilor, drepturilor și măsurilor, pe care le pot lua pentru creșterea calității și duratei vieții; socializarea, schimbul de bune practici, dezvoltarea personală, creșterea stimei de sine, a încrederii în forțele proprii; creșterea capacității de adaptare la situații inedite și în contexte noi. Proiectul a mai urmărit realizarea de schimburi educaţionale, între elevii și cadrele didactice implicate în proiect; încurajarea muncii în echipă, atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice, respectiv creșterea capacității și culturii organizaționale, îmbunătățirea imaginii și atragerea de noi elevi, prin implementarea proiectului la nivel județean.

În acest an, au fost organizate numeroase activități precum: Drepturile și obligațiile cetățenilor europeni, Știință și practică, Arta între originalitate și kitsch, Educație financiară, Stil de viață sănătos, Stop bullying, start loving, Traficul de persoane – o amenințare reală, au culminat cu un concurs. La concursul judeţean ”Dosarul de angajare” au participat aproximativ 200 de elevi din liceele botoșănene. Au fost acordate peste 50 de premii și mențiuni tinerilor care au realizat cele mai complete și corecte dosare de angajare, ceilalți elevi primind diplome de participare. Coordonatorii proiectului, profesorii Ada Alexandrina Macovei, Jeanina Cătălina Apostol şi preot Daniel Dascălu, directorul Seminarului „Sfântul Gheorghe”, au salutat implicarea elevilor în concursul județean și celelalte activități ale proiectului şi apreciat că au fost îndeplinite obiectivele asumate. Totodată, aceştia au adresat mulţumiri reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru parteneriatul asumat.

Deja ai votat!
se încarcă...