USR caută candidați pentru locale (video)

0

USR Botoșani a lansat competiția internă pentru desemnarea candidaților pe care-i va avea în alegerile locale din primăvara anului viitor.

Andrei Drancă, președintele filialei de la Botoșani, susține că, la sediul partidului, vor fi depuse candidaturile pentru desemnarea persoanelor care vor în cursa pentru Primărie și Consiliul Județean, iar mai apoi va urma o perioadă de dezbateri. Aceste dezbateri vor fi publice și transmise și pe rețelele de socializare, acolo unde s-a făcut partidul cunoscut. „Ne pregătim pentru alegerile locale. Am deschis competiția internă, depuneri de candidaturi. Până la sfârșitul lunii e procesul de depunere a CV-urilor și intenție a membrilor noștri, la ce vor să candideze, după care va urma o perioadă de dezbatere internă, undeva în jur de două săptămâni. Prin votul tuturor membrilor se va alege ordinea de pe listă. Deci, la noi procedura e simplă, toată lumea votează, nu există combinații, nu există înțelegeri”, a declarat Andrei Drancă, președinte USR Botoșani.

În vară, odată cu intrarea în partid a lui Gelu Graur a apărut informația că acesta va fi candidatul USR la Primăria Botoșani, lucru admis în conferința de presă și de conducerea organizației politice. „E o variantă. Orice membru poate fi candidatul nostru la Primăria Botoșani”, a declarat Andrei Drancă. Acesta a fost completat Adi Hobjilă, vicepreședinte al filialei județene a USR, care a ținut să sublinieze că, dacă Gelu Graur își va depune candidatura în partid va avea un contracandidat pentru a exista o dezbatere publică din care să se stoarcă cele mai bune idei, iar membrii USR să decidă prin vot cu cine vor merge în alegeri. Cel mai probabil, cel care va fi „aruncat în luptă” va fi Marcel Gheorghiță, fondator al filialei Botoșani și președinte al organizației municipale, chiar dacă acesta declară că ar fi interesat de un loc pe lista de consilieri locali. De altfel, toți membrii conducerii USR Botoșani au declarat că sunt interesați de o candidatură pe listele pentru Consiliul Local sau Consiliul Județean și nu pentru cele mai înalte funcții din aceste instituții.

Deja ai votat!
se încarcă...