CJ va prelua fostul sediu al ANAF

0

Consiliul Județean (CJ) este foarte aproape de a prelua de la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a spațiului de la subsol și etajul I al blocului de lângă Hotelul Rapsodia, în care, cu ani în urmă, a funcționat Administrația Fiscală Botoșani. În ultima ședință de CJ a fost adoptată o hotărâre de trecere din domeniul public al statului în domeniul public al județului Botoșani. Deja CJ-ul folosește acolo spațiile de la parter, unde sunt sedii ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară Ecoproces, Aqua și Țara de Sus, dar și Serviciul de evidență persoanei.

Dacă transferul se va materializa, atunci CJ va prelua 232 de metri pătrați la subsol, unde, pe vremuri a fost arhiva ANAF, și peste 243 de metri pătrați la etajul I.

Potrivit referatului de aprobare a hotărârii, CJ a primit acceptul Ministerului de Finanțe pentru a prelua acest spațiu care stă nefolosit.

Nu este prima încercare de preluare a acestui spațiu. În primăvară s-au mai purtat diligențe în acest fel. „Sunt la final demersurile de preluarea spațiului de la Finanțe, de vis-a-vis de Rapsodia”, declara în august Dorin Birta, vicepreședintele CJ. Doar că intrarea în vigoare a noului Cod Administrativ a modificat procedura de transfer de proprietăți între instituțiile statului, astfel încât au trebuit reluate toate diligențele.

Dacă se va finaliza această procedură de această dată, spațiul respectiv ar putea fi folosit de CJ fie pentru gruparea într-un singur loc a întregului Serviciu de evidența persoanei, fie pentru mutarea patrimoniului Muzeului Județean de Istorie pe perioada reabilitării acestuia.

Deja ai votat!
se încarcă...