Solicitare imperativă de la Modern Calor – Unitatea are nevoie de 4,5 milioane de lei pentru a-şi putea continua activitatea

0

Societatea Modern Calor se confruntă cu mari probleme financiare şi există riscul ca peste câteva zile să nu mai poată furniza căldură în apartamente şi instituţiile publice.

Într-o adresă trimisă primăriei la începutul acestei săptămâni, conducerea Modern Calor solicită 4,5 milioane de lei, pe motiv că din luna mai 2019, primăria nu şi-a mai achitat obligaţiile asumate prin contractul de delegare a serviciului de termoficare, respectiv prin hotărârea de Consiliu Local aprobată la finele lunii iulie. Şefii unităţii susţin că Modern Calor a făcut eforturi deosebite pentru a-şi plăti combustibilul, furnizorii de materiale şi servicii, angajaţii şi de a asigura servicii la parametrii de calitate contractaţi cu beneficiarii. „În acest moment, din cauza faptului că nu a încasat contravaloarea facturilor emise către Primăria Botoşani, societatea a epuizat creditul contractat în sumă de 3.500.000 lei, mai are asigurat combustibilul necesar funcţionării doar până la 10 decembrie 2019 şi se află în imposibilitatea de a plăti drepturile salariale celor 200 de salariaţi pentru lunile noiembrie şi decembrie”, se arată în adresa trimisă municipalităţii. În aceste condiţii, şefii Modern Calor le solicită edililor să acorde importanţa cuvenită acestei solicitări, „pentru a evita riscul să nu putem asigura căldură locuitorilor Municipiului Botoşani racordaţi la sistemul centralizat, acum, în preajma sărbătorilor de iarnă”.

În ciuda tonului ultimativ al adresei, municipalitatea se află în imposibilitatea de a asigura suma solicitată. Un oficial din cadrul primăriei, până în luna mai 2019, Modern Calor a primit de la bugetul local 6,652 milioane de lei, reprezentând 50% din suma solicitată pentru întreg anul calendaristic. Salvarea stă în rectificarea bugetului de stat, primarul Cătălin Flutur anunţând că rectificarea va fi aprobată pe 10 decembrie. „Pe 10 decembrie va fi rectificarea de buget şi  municipiul Botoşani va primi banii necesari pentru asigurarea finanţării activităţii până la finele acestui an”, a mai spus Cătălin Flutur.

Deja ai votat!
se încarcă...