Botoşănean ridicat cu mascaţi într-un caz de trafic de droguri de mare risc (VIDEO-FOTO)

0

Un botoşănean a fost ridicat duminică de poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate şi Antidrog (SCCOA), în urma unei operaţiuni organizate de Serviciul Teritorial Iaşi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) soldată cu reţinerea unui suspect bănuit de trafic de droguri de mare risc.

Operaţiunea a avut loc în noaptea de 7 spre 8 decembrie 2019, când polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au organizat o acțiune de prindere în flagrant a unui bărbat bănuit de trafic de droguri de mare risc. Astfel, un bărbat, de 42 de ani a fost surprins în flagrant delict în timp ce ar fi primit un colet care ar fi conținut droguri de mare risc, provenite din Italia. În vederea documentării activității infracționale a acestuia, la data de 8 decembrie a.c., polițiștii au efectuat cinci percheziții domiciliare, pe raza județelor Iași și Botoșani. Cinci persoane au fost conduse la audieri, iar față de bărbatul de 42 de ani, cercetat pentru introducere în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore. Acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Iași, pentru a dispune măsurile legale. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de sprijinul polițiștilor de combatere a criminalității organizate din Botoșani și jandarmilor din Iași şi Botoşani.

La Botoşani percheziţiile au vizat două locuinţe ale unui bărbat, precum şi un service-auto, deţinut de acesta, în incinta căruia funcţionează şi o spălătorie auto. Ridicat de poliţiştii din cadrul SCCOA Botoşani, cu sprijinul jandarmilor, suspectul a fost condus până la limita dintre juudeţele Iaşi şi Botoşani, de unde a fost preluat de anchetatori şi dus la sediu DIICOT Iaşi, pentru audieri. Ulterior, după administrarea probatoriului, botoşăneanul a fost pus în libertate, fără ca anchetatorii să dispună vreo măsură în cazul lui.

Deja ai votat!
se încarcă...