Crimă în scop de jaf la Truşeşti. O bătrână a fost ucisă pentru câţiva lei

0

Crimă îngrozitoare în comuna Truşeşti, unde o femeie în vârstă de 80 de ani a fost ucisă în noaptea de sâmbătă spre duminică în scop de jaf. Principalul suspect este un bărbat în vârstă de 65 de ani, din localitate, care a fost reţinut deja de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani sub acuzaţia de tâlhărie urmată de moartea victimei.

Potrivit primelor informaţii, victima locuia singură, iar individul a intrat peste ea în casă cu gândul să-i fure banii. Din câte se pare, bătrâna ar fi încercat să se apere, iar atunci agresorul a lovit-o cu o bucată de lemn şi cu un topor, după care i-a furat banii şi telefonul mobil. După ce s-a văzut cu prada, atacatorul, care a mai fost condamnat în trecut pentru tâlhărie, a abandonat-o pe octogenară, aceasta decedând la scurt timp din cauza leziunilor suferite.

Trupul neînsufleţit al bătrânei a fost descoperit duminică dimineaţă de o femeie din sat care obişnuia să aibă grijă de vârstnică. Când a intrat în casa acesteia şi a găsit-o decedată, cu urme de violenţă pe trup, localnica a sunat imediat la poliţie. La faţa locului a ajuns o echipă operativă formată din criminalişti şi poliţişti de la Investigaţii Criminale care, sub coordonarea procurorului de caz, au declanşat o anchetă în vederea identificării autorului.

În baza probelor adunate, agresorul a fost capturat în scurt timp. Localizat prin intermediul telefonului mobil sustras de la bătrână, individul a fost prins după numai câteva ore de la comiterea crimei. Ridicat pentru cercetări, principalul suspect a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, care au dispus reţinerea lui pentru 24 de ore. Totodată, în urma necropsiei efectuată de medicii legişti s-a stabilit că victima a decedat din cauza rănilor suferite ca urmare a agresiunii. Pus faţă în faţă cu probele, individul a recunoscut faptele. Totodată, în urma percheziţionării corporale asupra acestuia a fost găsit telefonul mobil, dar şi o sumă de bani, de aproximativ 1.000 de lei, însă bărbatul a susţinut că ar fi sustras de la octogenară circa 500 de lei.

În cursul zilei de astăzi suspectul urmează să fie prezentat în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Deja ai votat!
se încarcă...