Săptămâna cu vreme schimbătoare

0

Vremea va fi foarte schimbătoare în aceste zile, dar și așa temperaturile vor fi mai mari decât săptămâna trecuta.

Astăzi, va continua încălzirea vremii începută la sfârșitul săptămânii, maximele urmând să ajungă al 8°C, în timp ce temperaturile minime vor coborî destul de mult sub pragul de îngheț, urmând a se stabiliza în jurul valorii de -4°C. Pe fondul unei dimineți de marți răcoroase, temperatura maximă a zilei de mâine nu va urca mai mult de 1°C-2°C, în timp ce minima se va stabiliza la pragul de îngheț.

De miercuri, temperaturile maxime vor începe să crească în fiecare zi câte un grad Celsius, în timp ce minimele vor oscila în jurul a 0°C. Astfel, în weekend vom avea parte de zile frumoase cu temperaturi de 6°C-7°C. Temperaturile se vor situa în jurul sau chiar peste cele normale, iar la sfârșitul săptămânii este posibil să avem parte de lapoviță și ninsoare.

Rezerva de umiditate în stratul de sol 0-100 centimetri în cultura grâului de toamnă, va prezenta valori scăzute și deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată, puternică și local

extremă) în aproape tot județul.Ca urmare, ritmurile vegetative ale culturilor de toamnă se vor desfăşura uşor mai lent, fiind posibilă semnalarea stării de repaus biologic. Pe ansamblu, starea de vegetaţie a plantelor va fi bună şi medie, respectiv medie şi slabă în semănăturile efectuate tardiv.

Deja ai votat!
se încarcă...