Arsenal de petarde confiscat de poliţişti

0

Sute de articole pirotehnice au fost confiscate ieri de poliţişti, de la doi botoşăneni care se “înarmaseră” cu petarde, baterii de rachete şi artificii pentru sărbătorile de iarnă.

Primul caz a fost înregistrat în municipiul Botoşani, după ce poliţiştii Biroului de Ordine Publică Botoşani au depistat pe strada Ion Pillat un bărbat de 33 de ani, care avea un comportament suspect şi care transporta mai multe sacoşe voluminoase. Individul a fost oprit imediat şi legitimat, iar cu ocazia controlului în autoturismul bărbatului a fost găsită cantitatea de aproximativ 200 de kg de articole pirotehnice din categoriile F2 (articole pirotehnice de divertisment, care prezintă risc scăzut și un nivel de zgomot scăzut, sunt destinate utilizării în exterior, în spații restrânse și care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni) şi F3 (articole pirotehnice de divertisment, care prezintă risc mediu, destinate utilizării în exterior în spații deschise, vaste, al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătății umane și care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni), pentru care bărbatul nu deţinea documente justificative. Prin urmare, bărbatul s-a ales cu un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, bunurile respective fiind confiscate de poliţişti.

Tot ieri, poliţiştii oraşului Flămânzi şi cei din cadrul Secţiei Rurale nr. 8 Flămânzi au oprit pentru control, pe drumul european E 58, pe raza localităţii Cotu (comuna Copălău), un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani din oraşul Flămânzi. Cu ocazia verificărilor, în interiorul autoturismului au fost identificate 360 de bucăţi de emiţătoare de sunet din categoria P1 (articole pirotehnice, altele decât articole pirotehnice de divertisment și articole de scenă, care prezintă un risc scăzut), pentru care bărbatul nu deţinea documente justificative. Prin urmare, poliţiştii l-au aamendat cu 500 de lei, iar produsele pirotehnice au fost confiscate de poliţişti.

Deja ai votat!
se încarcă...