Distincţii pentru inovaţia în educaţie la Gala “Angelica Gherman”

0

14 liceene au intrat în competiţia organizată de Asociaţia B-Right Media, în memoria Angelicăi Gherman, o cunoscută şi îndrăgită învăţătoare, plecată la ceruri în urmă cu şapte ani. În acest an, organizatorii galei au decis să-i premieze pe liceenii care au ales carierea de dascăl, respectiv elevilor de la profilul pedagogie din clasa a XII – a Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga”. Aspiranții au depus un proiect de activitate integrată pentru clasele primare la o disciplină la alegere şi o fișă de prezentare în care să argumenteze decizia de a se înscrie în concurs.

Comisia formată din reprezentanți ai Asociației B-Right Media, Casei Corpului Didactic, Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” și Școlii Gimnaziale 13 Botoșani, prin Centrul Multifuncțional Angelica Gherman, a acordat 10 pe linie elevei Delia Luminița Negru. Ea a fost premiată de Raluca Bălășcău, fiica Angelicăi Gherman, inițiatorul și coordonatorul galei, care i-a acordat o diplomă și un premiu de 300 de lei. Raluca Bălăşcău a arătat că această gală este cel mai frumos, dar şi cel mai greu eveniment organizat de asociaţie.

Pe locul secund s-a clasat Andreea Prepeliță, care a fost recompensată cu 250 lei, iar poziția treia i-a aparținut elevei Andreea Anamaria Șchiopu, care a primit 200 de lei. Toate adolescentele intrate în concurs au avut parte de câte o mențiune și un premiu în bani.

”Noi încercăm să promovăm inovația în educație și atunci faptul că viitorii noștri colegi au putut să intre în concurs a fost cu atât mai plăcut pentru noi. Cele 14 lucrări pe care le-ați transmis au fost jurizate după niște criterii foarte precise stabilite în cadrul comisiei. Bineînțeles că existența motivației a fost foarte clară pentru a participa la obținerea premiilor I, II sau II”, a declarat Isabella Cantemir, responsabil proiecte la Casa Corpului Didactic.

Adriana Cojocaru, învățător la Școala Gimnazială 13, reprezentant al Centrului Multifuncțional „Angelica Gherman” a arătat că această gală „unește cerul cu pământul prin amintirea și prin spiritul pe care Angelica Gherman le-a lăsat învățământului botoșănean, Școlii 13, prietenilor, colegilor și tuturor celor care au cunoscut-o personal sau prin scrierile pe care le-a lăsat”.

Și pentru că Gala „Angelica Gherman” a avut loc în ziua Sfântului Nicolae, din program nu au lipsit elevi de școală primară de la amintita unitate de învățământ, cu aplecare spre muzica populară și Ansamblul de balet Princess, de la Asociația Culturală Arlechin.

Gala Angelica Gherman este o competiţie organizată de Asociația B-Right Media pentru premierea excelenței în educația primară. Angelica Gherman rămâne în amintirea tuturor ca o învăţătoare şi autoare de cărţi şcolare cu un palmares impresionant: 23 de cărţi şcolare apărute la Bucureşti cu tiraje însumând peste 300.000 de exemplare distribuite în România şi Republica Moldova, în librăriile tradiţionale şi virtuale; 37 de ani de carieră la catedră; sute de elevi cărora le-a îndrumat primii paşi în şcoală; diploma Gheorghe Lazăr – clasa I.

Deja ai votat!
se încarcă...