Pregătiri pentru Festivalul concurs “Deschide uşa, creştine!”, organizat la Todireni

0

Elevii şi cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Todireni se pregătesc pentru Festivalul concurs „Deschide uşa, creştine!”. Festivalul este organizat în parteneriat cu Primăria, Consiliul Local Todireni şi cu Asociaţia Misionară „El rămâne credincios” şi este parte a Concursului județean  “Legende și tradiții – Sărbători și credințe la români”. Coordonatorii proiectului sunt profesorii Otiliea Sandu, inspector şcolar general adjunct, Izabela Cantemir, Carmen Maria Hemen, Lenuţa Alexandroaie, Carmen Cristina Toma, Marcela Ancuţa Toma, Mihaela Iuliana Rotariu.

Acest concurs este organizat pe secţiuni, respectiv creaţie plastică, creaţie tehnologică (colaje simple sau mixte, felicitări), creaţie literară, având ca temă frumuseţea iernii, bogăţia tradiţiilor, bucuria jocurilor de iarnă, icoane pe sticlă, lemn sau orice suport, decoraţiuni de sărbători realizate  inclusiv din materiale reciclabile, măşti şi origami de Crăciun si Anul Nou din diverse materiale, muzică populară (interpretare vocală), dansuri populare.

„Pentru Târgul de Crăciun am realizat cu dragoste câteva decoraţiuni, câţiva brăduți frumoși! Dacă dumneavoastră credeţi în cauza noastră, în dorința de a face niște copii şi bătrâni mai fericiți de Crăciun, vă așteptăm la târgul nostru care se desfășoară până vineri în holul Liceului Tehnologic Todireni. Aceste obiecte pentru târg nu au preț. Fiecare oferă cât poate. Sâmbătă ne vom muta în sala de la <sediu> pentru Festivalul concurs <Deschide ușa, creștine!>. Ne onorează cu prezenţa lor oaspeți care iubesc tradiţiile de la Iași, Galați şi Neamț. Bineînțeles, că prietenii noștri de la şcolile din județ vor participa și ei!”, a declarat profesorul Carmen Maria Hemen, director adjunct al Liceului Tehnologic Todireni.

Organizatorii au anunţat că se vor strânge alimente pentru copiii incluşi în programele sociale derulate de Asociaţia „El rămâne credincios”. Banii adunaţi din vânzarea ornamentelor de Crăciun vor fi donaţi tot asociaţiei. În acelaşi cadru, profesorul Carmen Maria Hemen îşi va lansa cartea „Elemente etnografice din comuna Todireni, judeţul Botoșani”.

Deja ai votat!
se încarcă...