Tânără bănuită că şi-a ucis bebeluşul acuzată de omor

imagini din timpul anchetei
cazul a fost anchetat de politisti si procurori

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unei tinere în vârstă de 20 de aani, din comuna Ştiubieni, bănuită că şi-ar fi ucis bebeluşul la scurt timp după ce l-a adus pe lume. Acuzată de violenţă în familie sub forma omorului, Mihaela L. va răspunde în faţa magistraţilor pentru fapta comisă. „S-a reţinut că, în noaptea de 8 spre 9 august a.c., a născut fără asistenţă medicală, la termen, un copil de sex feminin viu, pe care, imediat după naştere, l-a lovit de mai multe ori cu un obiect contondent tăietor-despicător şi l-a aruncat în fosa de sub WC-ul din curtea locuinţei concubinului său, din comuna Vlăsineşti, copilul decedând prin asfixie cu materii fecale”, au precizat procurorii.

Crima a fost comisă la scurt timp după ce tânăra revenise din Germania, unde a lucrat mai mult timp. Femeia a născut acasă, după care şi-a aruncat bebeluşul în toaleta din curte. În stare de şoc, iubitul ei a descoperit-o plină de sânge şi a sunat speriat la 112. „Nu știam că e însărcinată. Nu ştiam absolut nimic. Dacă ştiam, acum era totul bine”, a spus atunci prietenul ei. Tânăra a fost transportată la Maternitatea Botoşani, iar medicii şi-au dat seama că femeia născuse şi au alertat Poliţia.

În urma anchetei, în toaleta din gospodărie a fost găsit trupul unei fetiţe. Cercetările aveau să arate că femeia şi-ar fi lovit pruncul de mai multe ori cu un hârleţ. Totodată, anchetatorii au ajuns la concluzia că tânăra ar fi rămas însărcinată în Germania, iar când a revenit în ţară a încercat să ascundă sarcina cu ajutorul unor corsete şi haine mai largi.

Dosarul penal întocmit pe numele tinerei a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Botoşani, magistraţii urmând să-i stabilească pedeapsa.

Deja ai votat!