Găsit inconştient din cauza alcoolului

0

Un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Săveni, a fost adus în comă la Unitatea de Primire Urgențe după ce a fost găsit căzut în faţa casei sale. Bărbatul a fost văzut de un cunoscut, fiind căzut la doar câțiva pași de casă.

Omul a sunat la 112, în scurt timp la fața locului ajungând o ambulanță. Cadrele medicale l-au găsit pe bărbat în comă de gradul I, prezentând și o ușoară hipotermie. Acesta a fost transportat la spital unde a fost supus mai multor investigații şi internat, după ce medicii au reuşit să îi restabilească temperatura corpului. Deşi iarna încă nu s-a instalat în judeţ, două persoane au murit deja după ce au petrecut mai multe ore în aerul rece de afară.

Hipotermiile moderate (de la 35 la 32°C) sunt însoţite de frisoane intense (mijloc de apărare a organismului de producerea de căldură), grave (de la 32 la 26°C) şi majore (sub 26°C) însoţite de tulburări ale stării de conştienţă (chiar comă), depresie respiratorie, încetinire a frecvenţei cardiace şi de o scădere progresivă a presiunii arteriale cu diminuarea debitului cardiac.

Deja ai votat!
se încarcă...