Macaleți, ales șef peste consiliile județene din Moldova

0

Președintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Costică Macaleți, a fost ales, în unanimitate, să preia în 2020 președinția Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. „Mulțumesc pentru încrederea acordată, mulțumesc și predecesorului meu, domnul Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău pentru activitate, precum și personalului ADR Nord-Est. Sper ca 2020 să fie un an mai bun. Interesul nostru comun este să promovăm județele și să accelerăm dezvoltarea lor. Fie ca 2020 să ne aducă gânduri bune!”, a declarat președintele Costică Macaleți, în discursul său de mulțumire.

La ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, care s-a desfășurat la Piatra Neamț, au fost prezentate informări privind activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, a evoluției Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 și a oportunității dezvoltării echipei de la Biroul de Reprezentare Bruxelles. De asemenea, a fost aprobat cuantumul contribuțiilor consiliilor județene la Fondul de Dezvoltare Regională, precum și la bugetele Birourilor Regionale de Cooperare Transfrontalieră Iași și Suceava, pentru 2020, dar și a sistemului de obiective și a bugetului de venituri și cheltuieli al ADR Nord-Est.

În cadrul evenimentului de la Piatra Neamț, Corala „Ierotheos” a Protoieriei Onești a oferit în dar, celor prezenți, un frumos recital de colinde.

Deja ai votat!
se încarcă...