Subprefecta Dana Lozneanu, pusă pe liber

0

Alexandru-Valentin Colbu va conduce singur Prefectura Botoșani. Odată cu schimbarea prefectului, Cabinetul Orban a decis și eliberarea din funcție a subprefectului Daniela Lozneanu. În locul ei nu s-a făcut însă nicio nominalizare. Așa că, până la noi numiri pe funcții Alexandru-Valentin Colbu va fi singurul reprezentant al Guvernului în teritoriu.
Interesant este că liberalii, după ce au avut de furcă din cauza prevederilor noului Cod Administrativ, insistă ca acesta să se aplice și pentru funcția de subprefect, ce ceea ce înseamnă că Botoșaniul ar putea avea doi subprefecți. Problema e că și aceștia ar trebui să fie înalți funcționari publici, iar opțiunile sunt foarte, foarte puține dacă e să ne uităm la cei care pot ocupa această funcție din județ.

Dacă nu se va ajunge la o soluție „de import”, așa cum s-a întâmplat în cazul IPJ, atunci subprefecții ar trebui numiți din rândul următoarelor persoane: Adrian Contantinescu, Cristian Delibaș, Narcis Drețcanu, David Șalgău sau Sebastian Tocariu. Cum Sebastian Tocariu și Cristian Delibaș au refuzat funcția de prefect, este greu de crezut că o vor accepta pe cea de subprefect. Apoi, Adrian Constantinescu este perceput ca fiind apropiat de PSD, astfel că ai rămân două soluții: Narcis Drețcanu și David Șalgău.

Deja ai votat!
se încarcă...