Vis împlinit pentru o familie cu cinci copii premianţi – Au primit în dar o casă nouă (video)

Într-o ţară în care sistemul bugetar este înţepenit într-o birocraţie excesivă, iar unii dintre funcţionarii care ar trebui să se implice în rezolvarea problemelor cetăţenilor îşi ascund de multe ori lipsa de reacţie şi empatie scoţând în faţă prevederi legale şi des uzitata formulă, „am vrea, dar nu se poate”, un tânăr a demonstrat că totul este posibil, că faptele bune se pot multiplica, atunci când există oameni dornici să schimbe viaţa semenilor cu care soarta nu a fost prea darnică.

Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei Grup Civic Botoşani, cu ajutorul voluntarilor şi al tuturor celor care ştiu că solidaritatea poate face minuni, a reuşit un lucru extraordinar. În doar 41 de zile a ridicat o casă nouă pentru familia Cârmaci din Ionăşeni – Truşeşti.

Ridicarea casei pentru familia care are cinci copii premianţi a reprezentat o adevărată aventură – demersuri pentru a aduna materiale şi bani, nopţi nedormite, planuri, dar şi întrebări din partea autorităţilor locale, care nu erau interesate de acest demers lăudabil, ci de existenţa autorizaţiei de construire.

„Eu am riscat mult, am început lucrările fără a avea toate avizele, dar lucrurile au intrat în normal pe parcurs. Dorinţa de a ridica o casă pentru o familie cu cinci copii premianţi a fost atât de mare, încât mi-am zis că merg înainte, orice ar fi. Am reuşit cu ajutorul prietenilor să facem ridicare topo, intabulare, proiect al casei şi avem şi celelalte acte în regulă”, a declarat Daniel Câşlariu.

Sărbători în casă nouă

Familia Cârmaci locuia într-o casă care aproape se prăbuşea. Cei cinci copii dormeau într-o cameră, iar părinţii într-un paravan, deoarece o cameră a casei s-a demolat. În acest peisaj sumbru îşi duceau viaţa membrii familiei. Toate greutăţile au dispărut ca un vis urât, iar viaţa lor s-a schimbat radical. Acum au o casă nouă, cu tot ceea ce le este necesar. În camera de zi a fost amenajată într-un colţ bucătăria şi tot acolo vor dormi părinţii. O altă cameră este dormitorul celor doi băieţi, iar alta este destinată celor trei fete. Baia este aproape finalizată, mai fiind necesare mici retuşuri. Casa are centrală termică, instalaţie electrică nouă, realizată după ultimele standarde, fosă, apă curentă, mobilier nou, aparatură electrocasnică nouă. Toate acestea s-au realizat în 41 de zile. Efortul financiar s-a ridicat la aproximativ 20.000 de euro.

„Am împlinit un vis măreţ”

Pe 24 decembrie, Daniel Câşlariu şi câţiva voluntari din asociaţie au fost la noua casă, de unde au dat vestea bună. „Astăzi (24 decembrie – n.r.), după doar 41 de zile, am reușit împreună cu dumneavoastră să împlinim un vis măreț, cel de a construi o casă de la zero pentru cinci copii premianți din comuna Truşeşti – sat Ionăşeni. Voluntarii noştri nu au lipsit astăzi, ba chiar, mai mult, ne-au încântat și cu un colind. Asociaţia Grup Civic Botoşani vă mulțumește din suflet pentru bunătatea dumneavoastră și va dorim Sărbători fericite alături de cei dragi!”, a transmis Daniel Câşlariu.

Membrii familiei nu au cuvinte să mulţumească pentru acest nepreţuit dar. „Alina, mezina familiei, mi-a spus că diplomele pe care le va primi în acest an şcolar mi le va dedica mie, drept răsplată. Părinţii au plâns şi m-au întrebat cum vreodată în viaţa asta mă vor putea răsplăti. Le-am spus că nu-mi trebuie răsplată, că eu nu aş fi reuşit fără ajutorul oamenilor. În campania <5000 de zâmbete>, când am văzut că se implică şi prietenii de la FC Botoşani, am decis să fie <5005 de zâmbete>, şi aşa i-am inclus pe cei cinci copii premianţi din Ionăşeni. Am reuşit pentru că îl am pe Dumnezeu lângă mine. Am avut alături şi oameni cu suflet mare cărora le mulţumesc”, a mai spus Daniel Câşlariu.

Deja ai votat!