Agitație maximă în PSD

0
dav

Anunțata demisie a lui Mihai Tincu din fruntea organizației municipale a PSD s-a transformat doar într-o suspendare din funcție până după alegerile locale, pentru „a-i da mai multă forță în campania electorală lui Cosmin Andrei”. Mutarea s-a produs într-o ședință, pe ceas de seară, la sfârșitul săptămânii trecute, dar nu a fost oficializată printr-un act depus la sediul partidului.

Domnul Tincu mi-a predat frâiele organizației municipale”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei, care a recunoscut că nu s-a semnat niciun act. Acesta susține că se va purta ca și cum ar fi președinte.

Se fac taberele

Mișcarea lui Tincu trădează de fapt agitația care se petrece acum în PSD Botoșani. De fapt, nici candidatura lui Cosmin Andrei nu pare a fi bătută în cuie, în discuții fiind mai multe variante, unele dintre ele depinzând de rezultatul alegerilor de la Congresul partidului de la sfârșitul lunii viitoare. Tabăra grupată în jurul lui Costică Macaleți l-ar susține la conducerea partidului pe fostul premier Sorin Grindeanu în schimbul preluării șefiei organizației locale de la cuplul Federovici-Budăi.

În acest scenariu, Costică Macaleți ar putea candida din nou la șefia Consiliului Județean (CJ) în tandem cu Liviu Toma sau Răzvan Rotaru la primăria municipiului. O altă variantă agreată de această tabără ar fi ca Liviu Toma să candideze la șefia CJ și Răzvan Rotaru la primărie. Și asta deoarece sunt primari care au declarat că nu sunt de acord să susțină un alt candidat decât din tabăra lui Costică Macaleți. Printre aceștia, cel mai vocal este primarul de Drăgușeni, Eugen Nechita, care a declarat că-și va face campanie doar pentru el, iar la CJ îl va susține pe candidatul PNL, Costel Șoptică.

Dorin Birta, primul care intră în luptă

Lucrurile sunt doar la nivel de intenție, singurul care și-a depus oficial candidatura la nominalizarea pentru șefia CJ fiind actualul vicepreședinte al instituției Dorin Birta. La nivel de discuții s-au mai zvonit candidaturile senatorului Lucian Trufin, consilierul județean Sergiu Marian, primarul de Săveni Relu Târzioru și chiar fostul subsecretar de stat Dan Deleanu.

Pe acest fond tensionat, reprezentanții PSD au fost chemați la sediul partidului pentru a-și reafirma „vocația social-democrată”, mai ales după declarația lui Florin Țurcanu, potrivit căreia Manuela Zarug, a cărui fiu a ajuns vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) cu susținerea ALDE, ar trece în tabăra lui Tăriceanu. „Doamna Manuela Zarug ne-a anunțat încă înainte ca fiul său să fie numit la ANSVSA că acesta a fost nominalizat, dar a afirmat că aceasta nu are nimic de a face cu actuala sa poziție în PSD. Rămâne la noi”, a conchis Doina Federovici.

+4 -5
se încarcă...