Echipaje de salvatori chemate din cauza singurătăţii

0

O bătrână a apelat serviciul 112 spunând că simte miros de substanţe toxice de la vecini, solicitând ajutorul salvatorilor.

La locuinţa acesteia, situată într-un bloc din oraş, s-au deplasat imediat un echipaj de la Ambulanţă şi unul de Pompieri, pentru a verifica reclamaţia femeii de 83 de ani. Din fericire, alarma a fost una falsă. Femeia a rămas la domiciliu, aceasta fiind tratată la faţa locului de cadrele medicale, după care a ajuns şi fiica ei, chemată de ei. „Din fericire nu a fost vorba de nicio substanţă toxică. Femeia, pe fondul vârstei înaintate, suferea şi de o serie de afecţiuni psihice, oarecum specifice vârstei. Fiica ei, care a venit între timp, a fost sfătuită să stea mai mult timp cu ea”, a spus un asistent din cadrul SJA Botoşani.

În multe case singurătatea roade în sufletul bătrânilor care nu mai au pe nimeni sau la care rudele nu mai ajung să le deschidă ușa. Tragediile ies la iveală doar atunci când câte un vecin sesizează că dincolo de ușa închisă este prea multă liniște, sau când rudele îşi mai vizitează bătrânii.

Deja ai votat!
se încarcă...