Bărbat găsit în comă în curtea casei

0

Un bărbat de 90 de ani din comuna Lunca a ajuns la Urgenţe cu hipotermie după ce a suferit un accident vacular chiar în uşa casei.

Acesta a căzut şi a rămas în frig câteva ore, fiind văzut de u vecin care a anunţat ambulanţa. Bărbatul a fost adusă la spital cu temperatura internă de 32 de grade Celsius, norocul acestuia fiind că a fost văzut la scurt timp după ce a căzut în curte, astfel că nu a fost expus mult timp la frig.

Cazul a intrat în atenţia medicilor ieri dimineaţă, când vecinii acestuia l-au observat căzut în curtea casei sale.

Unul din vecini a intrat să vadă ce e cu el, bărbatul fiind aproape vânăt din cauza frigului la care a fost expus. Oamenii au sunat la 112, la faţa locului ajungând un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), care i-a acordat primul ajutor şi l-a transportat la Urgenţe. „Pacientul a suferit un accident vascular şi a căzut în curte, fiind expus la temperaturile scăzute de dimineaţă. A fost stabilizat, dar este în stare gravă, având în vedere şi vârsta”, a precizat un medic din cadrul SJA Botoşani.

Bărbatul a fost preluat de medicii specialişti din Urgenţe, care au aplicat protocoalele în astfel de cazuri, acesta fiind introdus într-o pătură specială, cu aer cald, şi fiind şi perfuzat cu soluţii încălzite, pentru a-i creşte şi temperatura organelor interne.

Hipotermiile moderate (de la 35 la 32°C) sunt însoţite de frisoane intense (mijloc de apărare a organismului de producerea de căldură), grave (de la 32 la 26°C) şi majore (sub 26°C) însoţite de tulburări ale stării de conştienţă (chiar comă), depresie respiratorie, încetinire a frecvenţei cardiace şi de o scădere progresivă a presiunii arteriale cu diminuarea debitului cardiac.

Deja ai votat!
se încarcă...