Gripa este tot mai prezentă la Botoșani

0

Gripa îşi face tot mai mult simţită prezenţa la Botoşani. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au raportat deja pe ultima săptămână patru cazuri de gripă, diagnosticate după semnele clinice ale bolii.

Dintre cele patru persoane, una a fost cu vârsta între 15 şi 49 de ani, iar trei peste 65 de ani. De altfel, două dintre persoanele vârstnice au avut nevoie şi de spitalizare, din cauza formelor mai grave ale bolii.

Astfel, potrivit statisticilor DSP, în ultima săptămână au fost contabilizaţi 772 de botoşăneni cu viroze respiratorii şi 289 cu pneumonii, peste 600 dintre toţi aceştia fiind copii până în 14 ani. Din totalul cazurilor înregistrate, peste 470 de persoane au avut nevoie de tratament de specialitate în spital.
DSP Botoţani a primt încă de anul trecut peste 21.000 de doze de vaccin gripal, care a fost împărţit medicilor de familie şi instituţiilor care au prioritate în acest sens.

Vaccinarea împotriva gripei de sezon vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Ea se va derula în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi, iar beneficiarii sunt persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide, conform recomandărilor OMS și ECDC.

Deja ai votat!
se încarcă...