Magistrații, grefierii și personalul auxiliar din instanțe trec la proteste

0

Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Botoșani, convocată marți, pe 21 ianuarie, la cererea Consiliului Superior al Magistraturii, a decis, cu majoritate de voturi, adoptarea unor forme de protest doar în situația în care pensia de serviciu va fi abrogată prin lege. De asemenea, s-a decis susținerea menținerii dreptului personalului auxiliar la pensia de serviciu.

În schimb, grefierii Tribunalului Botoșani, dar și de la celelalte instanțe arondate, inclusiv Judecătoria Botoșani, au decis ca începând de astăzi, 22 ianuarie a.c., să-și întrerupă zilnic activitatea, timp de două ore, în intervalul orar 10 – 12, timp în care aceștia vor fi la serviciu, însă nu vor desfășura niciun fel de activități. „Începând cu data de 27 ianuarie (n.r. – de lunea viitoare), personalul auxiliar din cadrul Tribunalului Botoșani va întrerupe activitatea pe o perioadă ce va fi stabilită în cadrul adunărilor locale sindicale”, se arată într-un comunicat de presă emis de Adunarea Generală a Judecătorilor de la Tribunalul Botoșani.

Reacțiile magistraților botoșăneni și a celor care lucrează în instanțele din județ au venit pe fondul discuțiilor privind abrogarea pensiilor speciale pentru personalul din justiție.

Deja ai votat!
se încarcă...